Спорт

Реал спрема замену за Анчелотија - Ћаби Алонсо преузима "краљевски клуб"?

Мадриђани се очито спремају за дан када ће легендарни италијански стручњак напустити клупу Реала
Реал спрема замену за Анчелотија - Ћаби Алонсо преузима "краљевски клуб"?Getty © Alexander Hassenstein / Staff

Тренер фудбалера Бајера из Леверкузена Ћаби Алонсо требало би да преузме екипу Реала када шеф стручног штаба мадридског клуба Карло Анчелоти одлучи да напусти екипу са "Сантјаго Бернабеуа", преносе шпански медији.

Анчелоти је више пута најавио да ће остати на месту тренера Реала до краја уговора, односно до јуна наредне године, а то је очито управо првака Европе навело да почне да планира за те дане.

Шпански медији тврде да руководство Реала већ разматра могућности ко би могао да буде његов наследник. Како се наводи, Ћаби Алонсо има највеће шансе да наследи легендарног италијанског стручњака, иако се налази на самом почетку тренерске каријере.

"Алонсо ће се једног дана сигурно вратити у Реал, јер је показао озбиљност у раду. Он добро познаје Реал, његову структуру, филозофију и захтеве клуба", наводе шпански медији.

Алонсо (41) је у октобру прошле године преузео екипу из Леверкузена, а пре тога је тренирао Б тим Реал Сосиједада. Он је играо за Реал од 2009. до 2014. године, а са мадридским клубом освојио је пет трофеја. Са репрезентацијом Шпаније освојио је Светско првенство 2010, као и европска првенства 2008. и 2012. године.

Тако би Ћаби могао да буде замена за Карла Анчелотија, стручњака са којим је током каријере сарађивао и у Реалу и Бајерну из Минхена.

image