Спорт

Богдановић једва чека август: Уверен сам да ће Србија играти на Мундобаскету

Искусни бек нема дилему да ће се селекција Светислава Пешића пласирати на планетарну смотру најбољих кошаркашких селекција
Богдановић једва чека август: Уверен сам да ће Србија играти на МундобаскетуGetty © Wang He / Stringer

Кошаркаш Атланте и српски репрезентативац Богдан Богдановић изјавио је да очекује да се наш национални тим пласира на Светско првенство, које ће бити одржано од 25. августа до 10. септембра у Индонезији, Јапану и на Филипинима.

Богдановић је због повреде пропустио прошлогодишње Европско првенство, а Србија је у осмини финала поражена од Италије 94:86.

"Гледао сам скоро све утакмице наше репрезентације, то је већ далека прошлост. Криво ми је што нисмо остварили добар резултат као и свима, али је најтеже играчима који су били тамо. Не треба се освртати на то. Идемо даље, долазе нови играчи, нови турнири", рекао је Богдановић за РТС.

Србија се налази на другом месту на табели групе И друге фазе квалификација за Мундобаскет 2023. Летонија је прва на табели са 15 бодова, док су Србија и Грчка освојиле по 13. Турска и Белгија имају по 11, а Велика Британија је освојила девет. Нашој селекцији је довољна једна победа у наредна два меча против Грчке и Велике Британије за пласман на завршни турнир.

"Верујем да ћемо се пласирати на Светско првенство. Немам искуства из квалификација, али верујем да ћемо играти на Мундобаскету", додао је кошаркаш Атланте. Он је рекао да му је драго да се Жељко Обрадовић вратио у Партизан.

"Пратим утакмице Партизана колико ми време дозвољава", додао је српски кошаркаш. Богдановић (30) је члан Атланте од 2020. године, а пре тога је играо за Сакраменто, Фенербахче и Партизан.

image