"Леопарди" у околини Хелсинкија изазвали узбуну на друштвеним мрежама (ВИДЕО)

Финско Министарство одбране саопштило је да се ради о борбеним возилима која иду на редовну војну вежбу, а не о наоружању намењеном Украјини
"Леопарди" у околини Хелсинкија изазвали узбуну на друштвеним мрежама (ВИДЕО)© Tanjug/AP Photo/Michael Sohn

Снимак платформи из околине Хелсинкија на којима се превозе "леопард" тенкови објављени су на друштвеним мрежама, али коментари корисника да се ради о борбеним возилима која иду за Украјину, према наводима финског Министарства одбране, нису тачни.

Министарство је објаснило да се ради о тенковима који учествују у војној вежби на југу земље, у области Ханко, пренеле су "РИА Новости".

Ради се о заједничкој војној вежби копнених и поморских снага, вежба је редовна, одржава се сваке године у ово време а у њу су укључена и борбена возила која се превозе у регион, рекла је портпаролка министарства одбране.

Раније у току дана, фински министар одбране Мико Савола изјавио је да ће његова земља узети учешћа у пребацивању немачких тенкова "леопард" у Украјину, али није открио више детаља о томе.

Немачка је званично саопштила да ће послати "леопарде" Кијеву, као и да се неће противити да то учине и друге земље које поседују ова борбена возила немачке производње.

Русија је упозорила све земље чланице НАТО да ће свака испорука наоружања намењена Кијеву бити сматрана легитимним војним циљем.