Русија

Захарова: Европо, пробуди се из сна

Портпаролка руског Министарства спољних послова упозорила да САД увлаче Европу у велики рат
Захарова: Европо, пробуди се из снаwww.globallookpress.com © Bulkin Sergey

Европа хитно мора да се пробуди из сна и да се сети да су САД извукле корист након оба светска рата, рекла је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова и додала да Европљани не смеју да понављају своје грешке.

Осврнула се на изјаву потпредседника италијанске владе и министра спољних послова Антонија Тајанија који је раније рекао да Европа нема праву спољну и одбрамбену политику.

"Превише је љубоморе међу земљама Европе. Европа увек заврши после Америке", рекао је Тајани и додао да Европа мора учинити све да се сукоб никада не прошири. Према његовим речима, "ни НАТО ни Европа, која је дужна да помогне Украјини, не ратују са Русијом".

Захарова се запитала да ли европске земље заиста не схватају да САД Европу увлаче у велики рат. "Можда је дошло време да по трећи пут не правите исту грешку", поручила је европским земљама. 

"Зар не схватају да САД увлаче Европу у велики рат? И то све јер Вашингтон, осим стварања жаришта напетости у Европи, одавно нема других ресурса да обезбеди долар и одржи раст америчке економије", написала је Захарова на свом Телеграм каналу.

image