Спорт

Тони Надал: Новак не треба да се чуди што људи сумњају у његове повреде

Стриц Рафаела Надала коментарисао је недавну изјаву Новака Ђоковића, његову повреду, као и шансе Србина да по 10. пут освоји Аустралијан опен
Тони Надал: Новак не треба да се чуди што људи сумњају у његове повредеGetty © Mark Kolbe / Staff

Новак Ђоковић се пласирао у полуфинале Аустралијан опена, након фантастичне победе против Руса Андреја Рубљова (3:0). Српски тенисер је шестог играча света победио за два сата, препустивши му тек седам гемова. Био је то други меч у низу током ког Ђоковић није осећао проблеме са повредом задње ложе, која га је раније прошле седмице мучила.

Управо је то тема које се дотакао и Тони Надал, стриц и некадашњи тренер Рафаела Надала, који је у колумни за шпански "Ел Паис" коментарисао Ђоковићев проблем, истакавши да не сумња у Новакову повреду, али да то на њега не утиче.

"Делује ми да ће у финалу играти Циципас и Ђоковић, Новак је фаворит због начина на који игра и сјајне форме. Рутински је добио Де Минора, није му дао ни шансу. Знам да постоји полемика око Новака и његових изјава око повреде задње ложе. Слушао сам и његову изјаву на конференцији за медије, када је рекао да се 'сумња у његове повреде, док се за друге прича да су жртве'. Мени је јасно да је том реченицом мислио на Рафу", почео је Тони који је колумну написао дан уочи меча Ђоковића и Рубљова.

Тони Надал је стао у одбрану свог братанца након инсинуација Ђоковића да се његове и Рафине повреде не гледају на исти начин.

"Током свих ових година могли смо да видимо колико пута је мој братанац био повређен, у односу на друге тенисере и колико је то утицало на његову игру. Због тога верујем да Новака не треба да се чуди што његове победе против Димитрова и Де Минора, које је остварио на исти начин, са доста смирености у игри и са доста снажних удараца, створиле одређене сумње о његовој повреди", рекао је Шпанац, који је потом и похвалио Србина.

"У неким другим ситуацијама се дешавало да се мучи и да има проблеме, па да се избори са свим тим и онда дође до победе. Не сумњам у истинитост његових проблема, он је велики играч, али по ономе што сам приметио то на њега не утиче. Подигао је ниво игре и по мени ће он подићи пехар у Мелбурну у недељу", закључио је Тони Надал.

image