Спорт

Зоран Савић: И даље је невероватно да је Кампацо у Звезди

Спортски директор Партизана имао је занимљив коментар о црвено-белима за италијанске медије
Зоран Савић: И даље је невероватно да је Кампацо у Звезди© Antonio Ahel/ATAImages

Кошаркаши Партизана припремају се за нови "вечити" дерби у Евролиги, пошто ће у петак гостовати Црвеној звезди у хали "Александар Николић". За то време, спортски директор црно-белих Зоран Савић говорио је за италијанске медије.

Жива легенда италијанске кошарке и човек који је играо за оба великана из Болоње - Виртус и Фортитудо - коментарисао је дешавања у европској кошарци за италијански подкаст "Спортклуб".

Некадашњи кошаркаш Југопластике, Барселоне, Реал Мадрида и Ефеса је причао о напетој сезони Евролиге која је тренутно у току.

"Евролига је вероватно најнеизвеснија у историји. Искрено, изненађен сам резултатима Олимпије Милана, јер сам пре почетка сезоне веровао да су калибар за фајнал-фор. Бројне повреде, поготово Шејвона Шилдса, скупо су коштале екипу. Много је утакмица и путовања, па је самим тим много тешко екипама које немају у ротацији по 17-18 играча. Виртус ради оно што се очекује, плаћају сада и цену неискуства, али добро играју", сматра Савић.

На питање да ли би пре бирао Жељка Обрадовића или Етореа Месину, Савић није имао дилему:

"Обрадовић је освојио више, али обојица су добри тренери."

Италијани су констатовали да Црвена звезда под Душком Ивановићем изгледа веома добро, Савић је имао кратак одговор.

"Променили су доста играча, други ће се мењати. Нашли су финансије, и даље ми изгледа невероватно како су могли да потпишу Кампаца", рекао је спортски директор Партизана, помињући Аргентинца који и даље нема права наступа за црвено-беле у Евролиги.

На крају, Савић је причао и о Милошу Теодосићу, плејмејкеру Виртуса, тима за који је некада и сам наступао.

"Он има невероватну визију на паркету, разуме шта се дешава на терену чак и пре него што се ствари догоде. Не можете од њега да тражите да игра пресинг по целом терену и да погађа најбитније шутеве у исто време. Има неке грешке, али када је најбитније, он погађа. Скариоло га користи врло добро, даје му одмор, тако да чува свежим за финиш сезоне", рекао је Зоран Савић.

image