Свет

Британски посланик тужи бившег министра здравља због вакцина и антисемитизма

Ендрју Бриџен тражи 100.000 фунти одштете од Мета Хенкока јер је бивши министар на Твитеру његове опаске о цепиву против ковида назвао ширењем антисемитских теорија завере
Британски посланик тужи бившег министра здравља због вакцина и антисемитизмаwww.globallookpress.com © © Mark Thomas

Британски посланик Ендрју Бриџен тужио је некадашњег министра здравља Велике Британије Мета Хенкока и тражи 100.000 фунти одштете због увреда изречених на његов рачун у дебати на Твитеру око вакцине против вируса корона.

Дебата која ће, по свему судећи, имати судски епилог, завршила се Хенкоковом оптужбом на рачун Бриџена да шири антисемитске теорије завере. А све је почело запажањима британског посланика на овој друштвеној мрежи о вакцинацији против ковида 19.

Раније овог месеца, како преноси британски "Експрес", Бриџен је позвао бившег министра Хенкока да плати људима који траже колективну одштету за штету коју им је направила вакцина.

"Као што ми је један кардиолог рекао, ово је највећи злочин против човечности још од Холокауста", написао је Бриџен.

Хенкок му је одговорио истог дана, осуђујући његове речи.

"Ужасне и опасне антисемитске, антиваксерске и ненаучне теорије завере које шири посланик британског парламента овог јутра су недопустиве и никако им нема места у нашем друштву", написао је бивши министар.

Бриџен је узвратио да његов коментар није био расистички ни антисемитски и одмах најавио да ће се консултовати са својим правним тимом у вези са речима које му је упутио Хенкок.

Додуше, дао му је три дана да уклони свој твит, али како Хенкок то није учинио, Бриџен се одлучио за тужбу.   

 

image