Спорт

Лукић стиже код Митра у Премијер лигу, други Србин га мења у Торину

Репрезентативац Србије постаће нови играч Фулама, јављају медији и из Енглеске и из Италије
Лукић стиже код Митра у Премијер лигу, други Србин га мења у ТоринуGetty © Stu Forster / Staff

Србија ће имати још једног фудбалера у енглеској Премијер лиги, а Александар Митровић ће у Фуламу добити друштво у виду саиграча из репрезентације.

Везиста Торина Саша Лукић, сада је већ сасвим извесно, постаће ново појачање "колибара" из Лондона, пошто ће потписати уговор са премијерлигашем у трансферу вредном најмање 10.000.000 евра.

Како јављају добро упућени извори и из Италије и са Острва, Лукић ће из Торина прећи до краја јануарског прелазног рока, а у склопу договора је и клаузула од још 3.000.000 евра, које би "бикови" могли да зараде у зависности од учинка српског везисте.

Тако ће Лукић коначно напустити Торино, након што је прошлог лета практично ступио и у штрајк када је желео да промени средину. У међувремену се покајао, али и даље није желео да потпише нови уговор. Како му је актуелни истицао на лето 2024. године, у Торину су били свесни да ће морати ускоро да га продају. И сада ће се то и десити.

Менаџер Фулама Марко Силва добиће дуго чекано појачање у везном реду, док ће Торино од овог трансфера успети да исфинансира следећи - Лукићева замена биће његов саиграч из репрезентације, Иван Илић. Везиста Вероне је био "већ виђен" као нови играч Олимпика из Марсеја, али је на крају тај трансфер отпао када се Илић предомислио након Ториновог уласка у игру.

Тако ће се на крају овај "троугао" завршити Илићевим преласком у Торино, услед Лукићевог одласка у Фулам.

image