Спорт

Тениски свет очаран Новаком, Кирјос поентирао: Створили смо монструма, рекао сам вам!

Тениски свет се клања Новаку Ђоковићу, освајачу 22 гренд слем трофеја
Тениски свет очаран Новаком, Кирјос поентирао: Створили смо монструма, рекао сам вам!Getty © Darrian Traynor / Stringer

Стигао је Новак Ђоковић до 22. гренд слем титуле у каријери, пошто је у недељу освојио свој десети трофеј на Аустралијан опену. Победа против Стефаноса Циципаса је била жестока по Новака, који је као никада пре био емотиван, плачући у загрљају мајке Дијане и брата Марка.

Но, нови-стари светски број један добио је и лепе речи од Стефаноса Циципаса, који му је поручио да је он најбољи играч у историји тениса. Али много честитки пристигло је Србину и на друштвеним мрежама.

Међу првима који су честитали Новаку био је Ник Кирјос, Аустралијанац који је прошле године био један од ретких који га је бранио у тренуцима када је читав свет био против њега, а Аустралија чинила све што је у њиховој моћи да га депортују из те земље.

"Хаха, рекао сам вам. Створили смо монструма. Свака част Новаче. Седео сам на мојој софи и уживао у целокупном шоуу. Упијај сада све", написао је Кирјос на свом Твитер профилу. Уследиле су честитке и других, попут Хуана Мартина дел Потра, који је Србину на српском поручио "Идемо Ноле".

Тунишанка Онс Жабер је такође имала речи хвале. "Честитке Новаче, ти си истинска инспирација", биле су њене речи уз емотикон срца изнад видео снимка на ком су се виделе Ђоковићеве емоције током прославе велике победе.

"Не могу да се сетим када сам последњи пут био срећан због некога што је победио у тениском мечу. Тако заслужено Новаче", написао је Канађанин Васек Поспишил, Ђоковићев пријатељ и суосниваче уније тенисера ПТПА.

image