Спорт

ФК Партизан иступио из Спортског друштва, Краљ нови спортски директор

Фудбалски клуб Партизан одржао је Скупштину на којој је донесена одлука да условно иступи из Спортског друштва. Ово је била друга седница клуба у последњих неколико месеци, а на њој је и именован Ивица Краљ као нови спортски директор.

Цело саопштење ФК Партизан поводом иступања:

„Фудбалски клуб Партизан, као члан ЈСД Партизан, осуђује, не прихвата и не може да прихвати незаконито и нестатутарно понашање председника кошаркашког клуба О.М. у Скупштини ЈСД Партизан.

Фудбалски клуб Партизан, као члан ЈСД Партизан, инсистира да се изборни процес у ЈСД Партизан одржи у свему на начин прописан актима ЈСД Партизан, и истиче да одлуке 'донете' од групе представника одређеног броја чланова ЈСД 'Партизан', нису у складу са актима ЈСД Партизан.

ФК Партизан пружа пуну подршку регуларно изабраном руководству и управи ЈСД Партизан у превазилажењу настале ситуације и успостављању законитог рада у ЈСД Партизан и у потпуности је сагласан са свим законом предузетим корацима оствареним у виду покретања свих одговарајућих правних поступака – подношења кривичних пријава, тужбе за поништај незаконите и нестатутарне одлуке надлежном суду и жалбе на решење Агенције за привредне регистре.

Фудбалски клуб Партизан је дужан да у свом раду доследно поштује законске норме, те се самим тим не може повиновати незаконитим одлукама нелегитимне и незаконите наводно изабране 'нове' управе ЈСД Партизан, нарочито ако су исте супротне правима обавезама и интересима чланова ФК Партизан.

Скупштина ФК Партизан, као највиши орган Клуба донела је одлуку да Фудбалски клуб Партизан условно иступи из чланства у Југословенском спортском друштву 'Партизан'. Ова одлука ступа на снагу превентивно и примењује се уколико од стране незаконите наводне управе ЈСД 'Партизан', без одржавања нове седнице скупштине ЈСД Партизан и злоупотребом овлашћења из чл. 21. Статута ЈСД 'Партизан' буде донета одлука којом се одлучује о правима и обавезама Фудбалског клуба 'Партизан' као члана ЈСД Партизан.

Скупштина ФК Партизан пружа пуну подршку председнику, Управном одбору и генералном директору Клуба у циљу заштите интереса чланства Клуба и интереса Клуба и стварања услова да се омогући несметана реализација домаћих и међународних обавеза, кроз редовно и стабилно пословање Клуба“, наводи се у саопштењу.

image