Спорт

Ђоковић: Титулу на Аустралијан опену нисам прославио како сам желео

Најбољи тенисер света не би желео нови дочек по повратку у Србију, истичући да их је до сада било сасвим довољно
Ђоковић: Титулу на Аустралијан опену нисам прославио како сам желеоGetty © Kelly Defina / Stringer

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић изјавио је дан након великог подвига, да је и поред доста изазова успео да 10. пут у каријери освоји Аустралијан опен.

Ђоковић је у понедељак у Мелбурну позирао фоторепортерима са шампионским пехаром, а потом је разговарао са новинарима.

"Нисам прославио онако како сам желео. Имао сам обавезе према медијима и ишао сам на допинг контролу. У три ујутро сам се вратио у смештај. Била је то дуга ноћ, али и даље ми је све невероватно. Ово је успех целе моје породице и чланова тима. Било је изазовно и нисмо успели да прославимо онако како сам хтео, али када се будем вратио у Европу, прославићемо, надам се", рекао је Ђоковић новинарима у Мелбурну.

Он је истакао да још није одлучио да ли ће играти на АТП турниру у Дубаију, који је на програму од 27. фебруара до 4. марта.

"Морам да снимим ногу, да видим шта се дешава и у зависности од тога, одлучићу да ли ћу ићи у Дубаи. За сада сам пријављен, али видећемо да ли ћу се за неколико недеља вратити на терен. Нисам донео коначну одлуку", истакао је српски тенисер који је од овог понедељка поново први на АТП листи. Ђоковић је потврдио да ће и наредне године играти на Аустралијан опену.

"Мислим да резултати које постижем овде довољно говоре и наравно да постоји жеља да се вратим и наредне године. Прошло је тачно 15 година од када сам освојио први гренд слем овде у Мелбурну. Волео бих да се вратим, враћаћу се све док будем играо на високом нивоу", рекао је Ђоковић.

Он је истакао да му је било тешко да тријумфује у Мелбурну због проблема са повредом.

"Жеља да освојим трофеј је била велика. Било је доста изазова, али све је на крају позитивно искуство. Плашио сам се због ноге шта ће бити, био сам забринут око тога како ће ме овде прихватити након прошлогодишњих дешавања, па онда дешавања са мојим оцем. Све сам то прихватио и захвалан на свему", изјавио је српски тенисер, који је добио честитке из целог света.

"Чуо сам се са женом и децом и најбитнијим људима, са којима ми је то било битно да урадим. Доста људи ми је честитало, треба све да видим. Почаствован сам, јер некако човек не зна докле допире његов утицај и драго ми је што моје колеге из осталих спортова прате и пружају подршку", рекао је Ђоковић.

Он је најавио да ће стићи за недељу дана у Београд и додао да у Србији неће бити организованог дочека.

"Било је дочека више пута, стварно мислим да је сада доста. Јесте свака титула посебна, посебно у овом делу моје каријере, али стварно не знам да ли су моји родитељи нешто планирали да организују, јер су они непредвидиви, увек ме изненаде. Али желео бих да искористим прилику да се захвалим нашим људима који су дошли јуче у огромном броју, а били су ван стадиона. Закључио сам да никада нисам имао већу подршку. На њиховим крилима подршке сам успео да освојим овај трофеј", рекао је Ђоковић.

image