Спорт

Зимоњић: Зашто Новак не би играо до 40. године и био фаворит на свим турнирима?

Славни Ненад Зимоњић коментарисао је успех Новака Ђоковића у Мелбурну
Зимоњић: Зашто Новак не би играо до 40. године и био фаворит на свим турнирима?Getty © Lintao Zhang / Staff

Некадашњи српски тенисер и некада најбољи дубл тенисер света Ненад Зимоњић изјавио је да ће Новак Ђоковић бити фаворит на свим турнирима ако буде играо на највишем нивоу.

Ђоковић је у недељу по десети пут у каријери освојио Аустралијан опен, пошто је у финалу победио Грка Стефаноса Циципаса 6:3, 7:6 (7:4), 7:6 (7:5). Српски тенисер је тријумфом у Мелбурну стигао до 22. гренд слем трофеја у каријери, а од понедељка је званично преузео прво место на АТП листи.

"Било ми је пуно срце, пресрећан сам због Новакове породице и његовог тима. Ђоковић својим тријумфима широм света доноси пуно среће нашем народу. Сетио сам се ситуације када је Ђоковић са 17 година играо на Аустралијан опену. Он је тада са својим тренером навијао за мене, а сада га гледам како осваја 10. Аустралијан опоен, што је некада било незамисливо. Мислим да ће Ђоковић да заврши играчку каријеру са највише освојених гренд слемова и да нико неће успети да обори његове рекорде", рекао је Зимоњић за "К1".

Зимоњић је истакао да је Новак навикао навијаче на врхунске резултате.

"Навикао сам на невероватне успехе Ђоковића, ретко ко је правио овакве резултате. Ђоковић је био иза Рафаела Надала и Роџера Федерера. Међутим, Новак је радио на себи, успео је да стигне и престигне Федерера. Био је у прилици да освоји календарски гренд слем, али му је недостајала једна победа. Успео је да освоји четири гренд слема у низу, али не у истој години. Верујем да то може да уради. Не видим разлог зашто Ђоковић не би могао да игра до 40. године и да буде фаворит на свим гренд слемовима. Он ће на свим турнирима бити фаворит ако буде играо на највишем нивоу", додао је Зимоњић, који је навео да ће публика навијати да Ђоковић обори што више рекорда.

"Ђоковић је престигао Федерера, а изједначио је рекорд Надала. Видећемо колико ће повреде Надалу дозволити да игра. Верујем да сви из тениског света чекају Ролан Гарос. Ђоковић је прошле године освојио Вимблдон, а Надал Ролан Гарос. Ђоковићу није било дозвољено да игра на Ју-Ес опену, али верујем да ће му ове године бити дозвољено да наступи у Њујорку", истакао је Зимоњић.

image