Србија и Балкан

ДФ: Странке парламентарне већине да подрже Мандића

Посланик Демократског фронта Јован Вучуровић је рекао да је праведно да кандидата бившег режима победи онај који је предводио непоколебљиву борбу против диктатуре
ДФ: Странке парламентарне већине да подрже Мандићаwww.globallookpress.com © © Central Election Commission of R

Посланик Демократског фронта (ДФ) Јован Вучуровић позвао је странке парламентарне већине да подрже председника Нове српске демократије Андрију Мандића за кандидата овог савеза на предстојећим председничким изборима у Црној Гори, 19. марта, преноси подгорички "Дан".

Вучуровић је казао да представници странака који шаљу поруке о заједничком кандидату имају прилику да подрже Мандића који ће победити на изборима.

"Као што смо поразили Демократску партију социјалиста (ДПС) 30. августа, тако ће и Мандић поразити Мила Ђукановића на председничким изборима и тако ставити и коначну тачку на владавину политике која је деценијама уништавала Црну Гору", истакао је Вучуровић.

Он је рекао да је праведно да кандидата бившег режима победи онај који је предводио непоколебљиву борбу против диктатуре.

"ДФ је најјача политичка снага победника на изборима 30. августа и природно је да један од лидера ДФ буде неко око кога ће се окупити и остали. Све друго је авантуризам и сујета", поручио је Вучуровић.

Коментаришући предлоге о тзв. грађанском кандидату, он је рекао да сви имају право да се кандидују, али да немају право да расипају народну енергију која је недвосмислено окренута победи над представником ДПС.

"Нико са сигурношћу не може рећи шта је то грађанско у Црној Гори. Искуство нам говори да је тзв. грађанска опција, односно политика трећег пута, увек завршавала у наручју ДПС, да је више пута спасавала Мила Ђукановића и његов картел", казао је Вучуровић.

Он је истако да је у Црној Гори "грађанско", до сада, била друга реч за служење амбасадама, али и за "политику усмерену против српског народа, као што је политика ДПС - а синоним за мафију, криминал, корупцију и борбу против традиције Црне Горе.

Вућуровић је оценио да је зато након деценија лутања и пропадања, Црној Гори потребан председник који је из народа.

"Кандидат народа, а не мафије или амбасада, који ће стати на пут свим аномалијама које су оптерећивале нашу државу. Дакле, потпуно је јасно да тзв. грађански кандидат нема и не може имати подршку народа", навео је Вучуровић.

Он је поручио да зато народ стоји уз Мандића, који неће неком другом предати и продати њихово поверење и који је гарант да ће воља народа бити поштована.

"Да се не деси као 30. августа, када су они који су формирали владу издали вољу народа и пристали да буду испостава туђих интереса, или они који су пристали да владу формирају уз подршку Ђукановића", казао је Вучуровић.

Он је додао да ће победа кандидата ДФ – а, бити победа политике која има кичму и која се не повија ни пред ким.

image