Спорт

Алегри: Јувентус би могао да испадне из Серије А, морамо да побеђујемо

Тренер фудбалера Јувентуса Масимилијано Алегри признао је данас да би торински клуб могао да испадне у Серију А после одузимања 15 бодова због нелегалног пословања, преносе италијански медији
Алегри: Јувентус би могао да испадне из Серије А, морамо да побеђујемоGetty © Valerio Pennicino / Stringer

Италијански спортски суд казнио је Јувентус пре 10 дана одузимањем 15 бодова у Серији А због финансијских превара приликом трансфера играча. Торински клуб је био трећи на табели и борио се за пласман у Лигу шампиона, али сада Јувентусу прети испадање из Серије А.

"Морамо освајати бодове како бисмо обезбедили опстанак у Серији А. Ситуација се окренула наглавачке, али ово је реалност у овом тренутку и то морамо да препознамо, иначе ће се лоше завршити по нас", рекао је Алегри.

Јувентус је синоћ на свом терену поражен од Монце (0:2) у мечу 20. кола Серије А. Торински клуб је сада на 13. месту на табели са 23 бода.

"Морамо да будемо свесни позиције коју имамо на табели у овом тренутку, а не да размишљамо о 38 бодова које смо освојили. Сада имамо 23 бода и морамо тако и да се понашамо. Свака утакмица је одлучујућа, морамо што пре да изађемо из овог вртлога. Освојили смо само један бод у последња три кола, то не сме да се догађа", закључио је Алегри.

Јувентус ће у наредном колу Серије А гостовати Салернитани.

image