Свет

Била Гејтса насекирале теорије завере - жалио се и технолошким компанијама

Милијардер је део свог богатства уложио у борбу против пандемије и све време био гласноговорник у корист вакцинације
Била Гејтса насекирале теорије завере - жалио се и технолошким компанијама© Tanjug/AP Photo/Aaron Favila

Суоснивач "Мајкрософта" Бил Гејтс рекао је "Еј-Би-Си њузу" да се технолошким компанијама жалио на  теорије завере које се у виртуелном свету шире о њему након пандемије ковида 19.

Насекирало га је то што друштвеним медијима круже приче да је вакцине против корона вируса користио да контролише људе, па чак и да му је намера била да пелцујући људе заправо у њих угради микрочипове. Уз то, има и оних који га оптужују чак и за прављење вируса у тајној лабораторији, као део пројекта глобалних елита за смањење броја људи на свету.

Његова "Фондација Била и Мелинде Гејтс", наиме је, према писању "Еј- Би-Си њуза", за борбу против пандемије Светској здравственој организацији дала много више новца од било које државе сем Немачке, а притом је овај богаташ све време био и један од главних гласноговорника у корист вакцинације.

"Можда би требало још више да се жалим, али свакако указујем на објављивање лажних прича, или чак на људе који истичу неку врсту глупих дезинформација", рекао је Гејтс који се до сада, обично смејао на тврдње појединаца о његовој жељи да контролише човечанство.

Предузетник кога овај медиј назива "филантропом милијардером", приговара још и да ширење "теорија" о његовој умешаности у глобалну кампању вакцинације појачавају и традиционални медији.

Али, упркос томе што тврди да се на интернету шире дезинформације, Гејтс каже да је оптимиста када је реч о будућности друштвених медија.

"Долази нам генерација која ће, надамо се, бити креативна у вези са друштвеним медијима", рекао је он.

Пресела му вечера с Епстајном

Гејтс је упитан и о својим везама са богатим финансијером Џефријем Епстајном, осуђеним сексуалним преступником који се убио у затвору 2019. године.

"Враћате се далеко у прошлост. Али ја вам по стоти пут кажем да није требало да вечерам с њим", рекао је Гејтс о дружењу са Епстајном, кога су током деценија повезивали са бројним богаташима попут Била Клинтона, Доналда Трампа и принца Ендруа.

Против Гејтсовог и Епстајновог пријатељства бунила се и бивша жена овог милијардера, Мелинда Френч Гејтс, која је након развода тврдила да је мужу говорила против тог дружења и Епстајна описала као "персонификацију зла".

 

 

image