Спорт

Меси: Да сам могао да бирам када да освојим Мундијал изабрао бих овај моменат

Аргентински фудбалер и играч Пари сен Жермена Лионел Меси у интервјуу за аргентинске медије коментарисао је освајање Мундијала у Kатару 2022. године
Меси: Да сам могао да бирам када да освојим Мундијал изабрао бих овај моменатGetty © Marcelo Endelli / Stringer

"У једном интервјуу који сам дао 2014. године рекао сам да знам да ће ми бог подарити светску титулу. То је било пред првенство у Бразилу. Осетио сам да је мени намењен. Чекао сам прави тренутак и мислим да сам дочекао. Не прави, него савршени тренутак. Бољег није могло да буде. Да сам могао да бирам када да освојим Мундијал, изабрао бих овај моменат. Сад, на крају каријере, када силазим са сцене", изјавио је Меси.

Осврнуо се и на притисак који је осећао током каријере због неуспеха са репрезентацијом.

"Остварење снова је дошло на крају, после свега, након толико патњи, разочарања која сам доживео са репрезентацијом. Kолико смо само пута били близу успеха и нисмо успевали да освојимо трофеј. Дуго сам добијао критике са свих страна и знам да је и моја породица патила због тога. Они су се увек трудили да ми покажу да су јаки, да смо заједно у свему. Али, знам да су у дубини душе и они патили, не само зато што нисмо освојили трофеје, него због свих критика, ружних ствари. То ме је стварно погађало. На крају смо затворили круг: освојили смо Kуп Америке, освојили Светско првенство. Ништа више није остало. Готово је", закључио је Меси.

image