Спорт

Сулуди Лука Дончић - 53 поена за победу Даласа и рекорд Џордана и Леброна

Словенац је урадио нешто што је претходно пошло за руком само легендарним Мајклу Џордану и Леброну Џејмсу
Сулуди Лука Дончић - 53 поена за победу Даласа и рекорд Џордана и Леброна© Tanjug/AP Photo/Richard W. Rodriguez

Невероватан је Лука Дончић. Колико пута су само те речи биле изречене због словеначког кошаркаша српског порекла, али и у ноћи између понедељка и уторка, НБА је лига је морала да се поклони сјајном кошаркашу.

Дончић је водио Далас до победе против Детроита 111:105 тако што је убацио 53 поена и постао тек трећи човек који је одиграо пет утакмица у првих пет сезона у НБА лиги у којима је постигао најмање 50 поена.

Пре њега су то успели само Мајкл Џордан и Леброн Џејмс, па је јасно о каквом бисеру светске кошарке се ради. Дончић је доминирао против Пистонса који никако нису имали решење, а до 53 поена стигао је уз 12/13 погодака при шуту за два поена.

Имао је још и осам скокова и пет асистенција, а до тријумфа је скоро па стигао упркос својим саиграчима, не захваљујући њима. Јер, Дончић је до 53 поена стигао за 36 минута на паркету и са само 24 шута, док су сви његови саиграчи заједно дошли до 58 поена из 55 шутева.

Стога не изненађује да је само још Спенсер Динвиди био двоцифрен у Даласу (12 поена), док су у Детроиту одлични били Бојан Богдановић са 29 и Садик Беј са 18 поена. Но, то није било довољно да се задржи силина Луке Дончића, на чијим крилима је Далас стигао до 27. победе у сезони и седмог места на Западу.

Standings provided by Sofascore

image