Спорт

Циципас поручио новинарима о Новаку: Видите, нисам то ја измислио, бројке говоре

Грчки тенисер је имао много лепих речи о Новаку Ђоковићу након пораза у финалу Аустралијан опена
Циципас поручио новинарима о Новаку: Видите, нисам то ја измислио, бројке говоре© Tanjug/AP Photo/Dita Alangkara

Новак Ђоковић је освојио Аустралијан опен и тиме не само стигао до 10. трофеја у Мелбурну и 22. гренд слем титуле. Том победом је спречио Стефаноса Циципаса да постане гренд слем шампион и први играч на АТП листи.

Грк је играо готово савршен турнир у Мелбурну док није налетео на Србина, али и након пораза, његове речи о Ђоковићу биле су врло зреле. Тако је и на конференцији за медије имао штошта занимљиво да каже о Новаку.

Циципас је на додели трофеја истакао да је Ђоковић "најбољи тенисер који је икада држао рекет", а потом су га новинари запиткивали да ли је то заиста мислио или му је само излетело.

"Видите, ништа ја не измишљам, бројке причају за себе, ово му је 22. трофеј, зар не? Имамо и друге велике шампионе такође попут Рафаела Надала и Роџера Федерера. По мом мишљењу они су једни од најбољих које је наш спорт и спорт генерално видео. Мислим да смо благословени што имамо три оваква шампиона", рекао је Циципас, који је додао да од малих ногу обожава да гледа Ђоковића на терену.

"Нећу да Новаку дајем све заслуге јер мислим да су и други играчи допринели доста и да су они главни разлог што сам ја сада овде. Новак је такође један од њих и њега сам гледао као дете и заиста ми се свиђало како је радио ствари на терену."

Нови трећи тенисер света је истакао да је искрено мислио све што је рекао о Ђоковићу и да и даље може много тога да научи од њега.

"Заиста сам то мислио. Он је све заслужио својим залагањем, великим професионализмом у свакодневном животу. Ово је лекција за мене коју морам да научим од њега. Из тога могу само да научим и само могу да користим то у своју корист и благословен сам због тога. Данас са друштвеним мрежама и са свим начинима да дођеш до вести је најбоља ера да се игра тенис", закључио је Стефанос Циципас.

image