Спорт

Добра вест за Ђоковића - Американци га пуштају на Ју-Ес опен?

Најбољи тенисер света би можда могао да заигра на гренд слему у Њујорку, пошто је администрација председника Бајдена саопштила да ће у мају укинути ванредно стање проглашено због пандемије корона вируса
Добра вест за Ђоковића - Американци га пуштају на Ју-Ес опен?© Tanjug/AP Photo/Dita Alangkara

Потенцијално одлична вест стигла је за Новака Ђоковића. Само пар дана након што је освојио Аустралијан опен по 10. пут и стигао до 22. гренд слем трофеја, из Сједињених Држава је стигла важна информција.

Администрација америчког председника Џозефа Бајдена саопштила је да ће 11. маја укинути ванредно стање проглашено због епидемије ковида-19, што би могло да буде позитивно по Новака Ђоковића.

Најбољи тенисер света протекле године није могао да игра на три мастерс турнира у САД, као ни на Ју-Ес опену, због тога што у САД није дозвољен улазак невакцинисаним странцима. Сада би све то могло да се промени.

Скоро три године након што је ова земља увела свеобухватне мере за борбу и сузбијање корона вируса, Бајденова администрација донела је одлуку да се до 11. маја све припреми за прекид ванредног стања.

То значи да би у САД требало да буде могуће ући без ограничења која се тичу вакцинације, мада у великом тексту Њујорк Тајмса није било прецизнијих речи о тој теми. Остаје да се види хоће ли прекид ванредног стања утицати на питање уласка странаца у земљу.

Бајден је у више наврата продужавао поменуте мере које је увела претходна администрација Доналда Трампа 2020. године. Канцеларија за управљање буџетом САД је у саопштењу навела да ће декларације бити поново продужене све до 11. маја, а затим укинуте, како би здравствени систем те земље имао времена да се припреми.

То значи да ће Новак Ђоковић сигурно пропустити пролећне мастерсе у Индијан Велсу и Мајамију, као и прошле године, али би током предстојећег лета могао да се врати на тло САД и наступи на Ју-Ес опену, последњем гренд слему у сезони.

image