Магазин

ТикТок сукоб генерација - миленијалци и генерација Зед у окршају

Одавно позната синтагма "сукоб генерација" добила је ново рухо, сукоб "миленијалаца" и "генерација Зед", добила је и смешне обрте. На друштвеној мрежи ТикТок месецима се смењују видео снимци који приказују разлике између ове две генерацијске групе.
ТикТок сукоб генерација - миленијалци и генерација Зед у окршају© freepik/azerbaijan_stockers

"У моје време смо могли да радимо шта год желимо и нико, наглашавам НИКО није могао да нас сними и да не дај боже негде осване шта смо у изласку радили. Нису могли да нас уцене снимцима, сликама, али и гомила перверзњака није знала да постојимо", почела је причу о разликама једна жена, припадница генерације "миленијалаца" (генерација рођених од 1981. до 1996. године).

Многи припадници такозване "Зед генерације" (1997. до 2012. година) убрзо су се укључили у такмичење ко је шта имао, или није имао и које су позитивне а које негативне стране одрастања у различитим временима.

Иако се на моменте чини да се свађају и препиру а понекад и да само желе да привуку пажњу, већина снимака изазвала је лавину коментара и смеха на овој друштвеној мрежи. А колико су они заиста различити чак и у гестовима који користе сведоче следећи ТикТок видео снимци.

Некада је музика оно што их разликује.

С времена на време не разумеју се уколико пишу или одговарају на поруке. 

@thesocialctv Millennials and Gen Z have spoken and the thumbs up is OUT y'all. How do you feel about this? 👍🏽👍🏽👍🏽👍🏽 #TheSocialCTV#debate#chat#emojis#genz#millennials#thumbsup#generation#hottake#hottopic♬ original sound - The Social

А некада изгледа као да само чувају обућу.  

@thegenxguy Full credit goes to @TeodorJ1 for the video snd concept… #millennial#genz#genx#generations♬ Stayin Alive - Bee Gees

И док нас забављају све креативнији начини којима се припадници ове две генерације "обрачунавају", једно истраживање из САД, приметило је и основне разлике: 

  • Припадници Зед генерације су више забринути ценом образовања од миленијалаца
  • Миленијалци цене стабилност, док генерација Зед наглашава да им је важније да раде посао из својих снова 
  • Генерација Зед је под утицајем родитеља, много више него припадници миленијалаца
  • Генерацији Зед су посао и каријера на првом месту, а заснивање породице није на листи приоритета
image