Србија и Балкан

Вучић разговарао са Блинкеном о ситуацији на КиМ, огласио се и Стејт департмент

Сагласили су се да Србија и САД имају вишеструке могућности за унапређење партнерства и билатералне сарадње у различитим областима
Вучић разговарао са Блинкеном о ситуацији на КиМ, огласио се и Стејт департмент© Твитер/Будућностсрбије

Председник Србије Александар Вучић разговарао је вечерас телефоном са америчким државним секретаром Ентонијем Блинкеном о ситуацији на Косову и Метохији.

Поред тога, било је речи и о европском путу Србије и билатералним односима Србије и САД.

"Разменили смо ставове о дијалогу Београда и Приштине, а посебно сам нагласио да мир и стабилност у целом региону и сигурна економска будућност, представљају кључне циљеве за све људе који живе на Западном Балкану", написао је Вучић на Инстаграм профилу "будућностсрбијеав".

Како је навео, они су се сагласили да Србија и САД имају вишеструке могућности за унапређење партнерства и билатералне сарадње у различитим областима.

Државни секретар САД Ентони Блинкен захвалио се председнику Србије на конструктивном ангажману на европском предлогу за нормализацију односа Београда и Приштине, саопштено је из Стејт департмента.

Саговорници су се сложили да је регионална стабилност од кључног значаја за европску будућност Србије, рекао је портпарол Стејт департмента Нед Прајс, а пренео је Танјуг.

image