Русија

Володин: Немачке "леопарде" чека иста судбина као и "тигрове" пре 80 година

Председник руске Думе позвао је немачко руководство да се објасни пред народом и призна да увлачи земљу у нови сукоб са Русијом
Володин: Немачке "леопарде" чека иста судбина као и "тигрове" пре 80 годинаwww.globallookpress.com © MAGO/Antti Aimo-Koivisto

Председник Думе Русије Вјачеслав Володин поручио је данас Берлину да ће сви њихови "леопарди" доживети исту судбину као и "тигрови" пре 80 година, подсетивши на велику победу руске армије у Стаљинградској битци и Другом светском рату.

Леопарди ће, упозорио је Володин, бити спаљени.

"Као што је историја показала, нису сви научили лекције пораза нацистичке Немачке код Стаљинграда. (Бивша канцеларка Ангела) Меркел је, док се налазила на функцији канцелара, преварила светску заједницу и свој народ, помажући нацистичком режиму у Кијеву да се припреми за рат. Садашњи канцелар Шолц отишао је још даље, одлучивши да пошаље немачке тенкове у борбу против Русије. Њихова судбина биће иста као судбина тенкова од пре 80 година – 'леопарди' ће бити спаљени, понављајући судбину фашистичких 'тигрова'", објаснио је Володин на Телеграму поводом годишњице завршетка Стаљинградске битке.

Председник Думе скренуо је пажњу да би немачко руководство требало да изађе пред свој народ и објасни му због чега поново увлачи земљу у рат.

Володин је позвао Немце да се сете далеке, али добро запамћене 1943. године.

"Прошло је 80 година од великог подвига совјетског народа. Победа нас је коштала много – погинуло је више од милион људи. Ова борба постала је почетак протеривања немачких фашистичких освајача из наше земље, која је отворила пут Црвеној армији ка Берлину", написао је Володин.

Огласила се и председница Савета Федерације Русије Валентина Матвиенко и истакла да је једна од главних предности Русије чињеница, да сви народи који у њој живе желе да остану у оквирима Руске Федерације, те да се Запад узалудно надао да ће у земљи доћи до конфликта између генерација.

"Дух Стаљинградске битке и данас је са Русима", поручили су из Савета федерације. 

"Ако је Запад рачунао на сукоб генерација или народа који живе у нашој мултинационалној земљи, онда је погрешио. Нема никаквих назнака или тенденција да би могло доћи до раздора. То је наша велика предност, кључни фактор моћи Русије. И зато морамо наставити да чинимо све, како бисмо ојачали јединство руског народа", рекла је Матвијенко.

Додала је да се Русија данас бори против кијевског режима, који се окренуо неонацистима и претворио земљу у војни терен НАТО-а, ширећи у исто време русофобију. Због тога, како је оценила, Русија се не бори против читавог украјинског народа, већ "елите" из Кијева. 

"Сви они руководе се мржњом према Русији", изјавила је она. 

image