Магазин

Које су то "најљубавније" земље на свету: Где се најчешће говори "Волим те"

Истраживање је имало за циљ да покаже локације у свету са највише изјава љубави а анализа је показала да је највише онлајн изјава љубави у Латинској Америци. Који су то најромантичнији град и земља на свету, и у Србији?
Које су то "најљубавније" земље на свету: Где се најчешће говори "Волим те"© Pexels/alleksana

Анализирано је на десетине географских подручја, тачније 96 земаља у свету и упоређени су бројеви онлајн љубавних изјава у свакој од љих. Узето је у обзир сто хиљада објава по свакој земљи, без дуплирања, а у претрагу је била укључена изјава ''Волим те,'' али и емотикони у облику срца са пропратним заменицама ''ти'' или ''тебе''. Ово истраживање је објавио онлајн портал ''Кросворд Солвер (Crossword Solver)'', који истражује занимљивости у језицима и комуникацији широм света, након прегледавања на хиљаде ''Твитер'' профила широм света. 

Резултати су показали да је земља Гватемала на врху листе онлајн изјава љубави и наклоности. На овој локацији је израчунато 2,217 љубавних твитова на сваких сто хиљада. На високим местима се налазе и друге земље Латинске Америке, као што су Хондурас (2,195), Боливија (1,922) и Панама (1,418).

Што се тиче градова у свету, на врху ''љубавних места'' је Коћабамба у Боливији, са 2,878 романтичних твитова на сваких сто хиљада. Висок број има смисла, јер се једном приликом преко онлајн анкете доказало да је Боливија најемотивнија земља на свету и да се у њој међусобни односи изузетно цене.

Најромантичнији главни град у свету је Манила у Филипинима. Осим 1,246 твитова који исказују афекцију, једна анкета је открила да око 93 одсто становника Филипина осећа љубав сваки дан, што је више него у било којој земљи.

Што се тиче Србије, генерално је израчунато 389 љубавних твитова, али град Нови Сад је прешао ову бројку са 508 љубавних изјава на сваких сто хиљада објава. Интересантно је да Париз, светски познат ''град љубави'', није био високо на листи, са свега 429 твитова.

image