Русија

Захарова: У праву је Зеленски, хвала вам за санкције

Западна Европа пада у рецесију и, изгубивши нагон за преживљавањем, тоне, приметила је портпаролка руског Министарства спољних послова
Захарова: У праву је Зеленски, хвала вам за санкцијеGetty © Ukrainian Presidential Press Office

Да није било санкција са Запада, Русија се не би овако брзо развила, рекла је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова, коментаришући јадиковање украјинског председника Владимира Зеленског на рамену председнице Европске комисије Урсуле фон дер Лајен. Уплашило га је што се Русија брзо прилагођава санкцијама, додала је Захарова.

"Да није било санкција из 2014. године и даље бисмо сe гушили у зони комфора и у новцу од нафте, а 'елита' коју је Запад наметнуо 90-их не би нам дозволила да се развијамо", приметила је Захарова.

С друге стране, Запад нема стимуланс за напредак по принципу оно што те не убије учини те јачим.

"Западна Европа пада у рецесију и, изгубивши нагон за преживљавањем, тоне", истакла је Захарова алудирајући на апел Зеленског да се санкције и притисак на Русију појачају.

Руска званичница је подсетила на чињеницу да је Европу од ње саме средином 20. века спасио совјетски народ. "Искрена да будем, сад ћемо два пута измерити пре него што пресечемо", закључила је.  

image