Србија и Балкан

Вапај супруге ухапшеног Србина на КиМ: Пустите Слађана у кућни притвор, веома је лоше

Слађана Трајковића пуних 11 дана, од 19. јануара до 1. фебруара, држали су у затвору без икакве терапије, јер не дозвољавају употребу лекова са акцизном маркицом Србије
Вапај супруге ухапшеног Србина на КиМ: Пустите Слађана у кућни притвор, веома је лошеwww.globallookpress.com © Vedat Xhymshiti/ZUMAPRESS.com

Сузана Трајковић, супруга Слађана Трајковића, бившег полицајца Косовске полиције који је ухапшен половином децембра, упутила је данас из Северне Митровице "последњи апел да њен супруг због погоршаног општег стања буде хитно пуштен или у кућни притвор или на лечење у Клиничко болнички центар у Северној Митровици".

"Не знам коме више да се обратим, кога да молим, да ли приштинске власти, Европску унију, међународну заједницу, да Слађана уз гаранције, као и у другим случајевима, пусте у кућни притвор или у КБЦ у Северној Митровици под надзор лекара који су га до сада лечили и који знају његово здравствено стање", рекла је она за РТ Балкан.

Додала је да је адвоката Дејана Васића видела прекјуче, приликом редовне посете.

"Његово здравствено стање је веома лоше", наглашава Сузана, према чијим речима су њеног супруга пуних 11 дана, од 19. јануара до 1. фебруара, држали у затвору без икакве терапије, јер не дозвољавају употребу лекова са акцизном маркицом Србије.

"Прекјуче, кад смо били у посети, видели смо да по глави има отворене ране. Трпи болове, до сада је ћутао, прекјуче се и пред децом жалио да више не може да издржи болове", каже она.

Додаје да је њен супруг пре неколико дана вођен код лекара у Приштину, али да је тај поступак њему јако тежак.

"Кад га изводе он је везан, има те ланце и на рукама и на ногама, око струка, на преглед је морао да иде на други спрат, пешке, био је везан, само су му ноге ослободили да може да хода, и то је за њега тешка психичка тортура. У затвору, кад из ћелије иде до говорнице да нам се јави, такође је везан, прате га двојица чувара", каже Сузана Трајковић.

Адвокат Дејан Васић, бранилац Слађана Трајковића, данас је такође изјавио да ће "због погоршаног здравственог стања Трајковића, хитно тражити меру кућног притвора.

"С обзиром на погоршање здравственог стања Слађана Трајковића данас ћу хитно уложити захтев за ванредно преиспитивање законитости његовог притвора базирајући се на његово здравствено стање, које захтева посебну негу од стране лекара у Здравственом центру Kосовска Митровица", рекао је данас адвокат Васић за Kосово онлајн.

Он додаје да мера кућног притвора за Трајковића не би била усамљени случај у судској пракси на KиМ и да је суду данас доставио сва имена таквих случајева.

Подсетимо, Слађан Трајковић, који је ухапшен 15. децембра када је из Бошњачке махале у Северној Митровици где живи, прешао у јужни део Косовске Митровице по лекове, под сумњом да је починио наводни ратни злочин против цивилног становништва. Средином јануара, Основни суд у Приштини продужио му је меру притвора на још два месеца.

image