Србија и Балкан

Грушко: Одлично знамо под каквим притиском је Србија

Притисак без преседана, оценио је заменик министра спољних послова Руске федерације
Грушко: Одлично знамо под каквим притиском је Србија© Tanjug/ AP Photo/Darko Vojinovic

Заменик руског министра спољних послова Александар Грушко изјавио је да се Србија суочава са притиском без преседана који превазилази оквире цивилизоване комуникације.

Он је поручио да Русија цени то што се српско руководство понаша у складу са националним интересима.

"Ми одлично знамо са каквим се сада притиском без преседана суочава Србија. Тај притисак превазилази оквир цивилизоване међународне комуникације, али ми ценимо то што се српско руководство понаша у складу са националним интересима", рекао је Грушко дописнику ТАСС из Београда.

Коментаришући руско-српске односе, Грушко је рекао да се у њима ништа није променило у последње време и нагласио да су они изграђени на "апсолутно чврстој основи историјског партнерства и узајамних симпатија".

"Они нису усмерени ни против кога и у том смислу нису подложни колебањима политичке ситуације, будући да развој руско-српских односа очигледно доприноси процвату привреде саме Србије и решавању економских, друшветних и политичких задатака за развој Србије", рекао је Грушко.

Он је нагласио да је Србија за Русију веома важан економски партнер у низу области.

Грушко је рекао и да се наставља сарадња између две земље у кључним областима, као што су нафтни, гасни и високотехнолошки сектор.

"Намеравамо да настављамо да чинимо све што је у нашој моћи да руско-српска сарадња и даље буде пример међудржавних односа у данашњем свету, који се мења", поручио је Грушко.

image