Србија и Балкан

Демократски фронт захтева одговор: Да ли Ђукановић има пребивалиште у Швајцарској или Емиратима?

Можда ће се на овај начин пронаћи пут до стотина милиона евра које су опљачкане од грађана Црне Горе, поручио посланик ДФ-а Јован Вучуровић
Демократски фронт захтева одговор: Да ли Ђукановић има пребивалиште у Швајцарској или Емиратима?© Antonio Ahel/ATAImages

Демократски фронт је позвао надлежне у Црној Гори да провере да ли председник Демократске партије социјалиста Мило Ђукановић има пријављено пребивалиште у још некој држави.

"Ту, засад, конкретно мислимо на Уједињене Арапске Емирате и Швајцарску, пошто се ради о дестинацијама које су дуже време од посебног интереса и интересовања Ђукановића", рекао је посланик ДФ-а Јован Вучуровић.

Он додаје да ће се можда на овај начин пронаћи пут до стотина милиона евра, које су од стране врха бившег режима и његовог шефа опљачкане од грађана Црне Горе.

"Веома је важно да пред ове председничке изборе грађани имају јасну представу о томе ко су људи који се кандидују или би могли да се кандидују за ову функцију. Да ли они, имају скривене рачуне и некретнине у другим државама, да ли тамо имају неку имовину?Да ли су повезани са мафијом или страним амбасадама?", казао је Вучуровић.

Према његовим речима такви нису достојни ове важне функције која захтева човека са интегритетом, моралом и кичмом, који ће представљати све грађане и бити гарант помирења и јединства, а не да буде марионета мафије или појединих центара моћи.

Председнички избори у Црној Гори, заказани су за 19. март, a рок за подношење кандидатуре је 26. фебруар.

Актуелни црногорски председник Мило Ђукановић је у више наврата одбио да саопшти да ли ће се поново кандидовати.

Да ли ће ДПС наступити самостално и са којим представником још није познато, а одлука се очекује након недеље. Тада би требало да поново разговарају лидери опозиције како би разматрали могућност заједничке сарадње. Први састанак, одржан средином минуле седмице, завршен је без компромиса а у незваничним круговима се спекулише да су "на столу" била имена нестраначких кандидата из академске заједнице.

Наводно је предлог Социјалдемократске партије (СДП), која јавно највише заговара заједнички наступ, да то буде професорица Милица Пејановић Ђуришић пропао јер она није била вољна да стане на бину поред неких бивших партијских колега.

image