Србија и Балкан

Породица Слађана Трајковића најавила протест у Приштини

Циљ протеста је указивање на грубу неправду коју правосудни органи 'Косова' чине осумњиченом Трајковићу одбијањем захтева одбране да се брани са слободе или евентуално кућног притвора, рекао је његов адвокат
Породица Слађана Трајковића најавила протест у ПриштиниGetty © Ferdi Limani

Породица бившег полицајца Слађана Трајковића који је средином децембра ухапшен под оптужницом да је учествовао у ратном злочину, најавила је за сутра у девет часова протест у Приштини.

Адвокат Дејан Васић потврдио је да ће "породица Трајковић сутра протестовати испред просторија Специјалног тужилаштва".

"Циљ протеста је указивање јавности на грубу неправду коју правосудни органи 'Косова' чине осумњиченом Слађану Трајковићу одбијањем захтева одбране да се брани са слободе или евентуално кућног притвора. Суду смо скренули пажњу да су готово сви становници 'Косова' без обзира на националну припадност остварили ово право. Наш захтев базиран је из чисто хуманих разлога, обзиром да је здравствено стање осумњиченог Трајковића алармантно погоршано и постоји опасност од фаталног исхода уколико се његово лечење не настави код лекара Здраственог центра у Косовској Митровици, који најбоље знају ток и природу његове болести", рекао је Васић за "Косово онлајн". 

Слађан Трајковић је ухапшен 15. децембра у Бошњачкој махали у Северној Митровици. Он се терети за наводни ратни злочин против цивилног становништва. Основни суд у Приштини продужио му је средином јануара меру притвора на још два месеца.

image