Србија и Балкан

Додик поновио подршку Србији у вези са КиМ

Председник Републике Српске је у објави на Инстаграму подсетио да је разговарао са Вучићем о притисцима на Србију и српски народ
Додик поновио подршку Србији у вези са КиМ© FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/bs

Председник Републике Српске Милорад Додик поручио је да је у разговору са председником Србије Александром Вучићем поново изразио подршку Републике Српске у изазовима са којима се суочава Србија када је реч о Косову и Метохији

Додик је у објави на Инстаграму подсетио да је разговарао са Вучићем о притисцима на Србију и српски народ.

Указао је и да западни центри моћи атакују на статус и права Републике Српске.

"У колумни 'Шта странци хоће', коју сам написао прошле седмице, јасно сам поручио да ми, Срби, и не треба да чекамо разне мешетаре да нам смућкају још једну сплачину, него да изнова тражимо решење српског националног питања на Балкану, баш по узору како је, раније, то питање решио немачки народ. Може за почетак две српске државе Србија и Република Српска", нагласио је Додик.

Председник Републике Српске  је у Бањалуци разговарао и са министром спољних послова у Савету министара Елмедином Конаковићем.

"Констатовали смо да нас чекају обимни послови које треба завршавати на нивоу БиХ и да је основни принцип наше сарадње да се редовно консултујемо о сваком питању и да покушамо доћи до консензуса да се афирмише уставна БиХ", навео је Додик.

Додик је у објави навео и да је присуствовао премијери филма "Олуја".

"Филм 'Олуја' је изузетно важан не само за филмску индустрију, него и за нашу историју и то је најбоља платформа како би се догађаји који су обележили историју српског народа на најбољи могући начин забележили и предали будућим генерацијама", нагласио је председник Републике Српске.

            

 

image