Магазин

Додела награда "Греми" - рекорд за Бијонсе и најбољи албум за Харија Стајлса

Међу добитницима овог великог признања, награде "Греми", су музичке звезде Адел, Бијонсе и Кендрик Ламар.
Додела награда "Греми" - рекорд за Бијонсе и најбољи албум за  Харија СтајлсаGetty © Kevin Winter

"Покушавам да не будем емотивна. Хвала Богу, родитељима, мужу, деци, покојном ујаку и обожаваоцима", расплакала се певачица Бијонсе узимајући награду за најбољи денс-електронски албум, једну од многих које је добила,за албум "Ренесанс" ("Renaissance"). Она се захвалила и квир заједници на љубави, која јој је замерила наступ у Дубаију. 

Освојивши 32. награду "Греми", певачица Бијонсе је постала уметница са највећим бројем ових награда. Пре ње је 31. пут ову награду добио мађарско-британски диригент Џорџ Шолти. 

Још једна певачица није успела да задржи сузе. Адел је добила награду за песму "Изи он ми" ("Easy on Me") коју је посветила свом сину.

Награда за најбољи албум припала је Харију Стајлсу.

Међу добитницима били су Самара Џој (Samara Joy), као нови уметник. За плочу године, награду је добила Лизо (Lizzo), а најбоља песма године је "Џаст лајк дет" (Just Like That) коју изводи Бони Рејт. Кендрик Ламар добио је награду за најбољи реп албум. 

На 65. додели награда одата је почаст и преминулим музичарима реперу Тејкофу (Takeoff) и Кристин Мекфи (Kristin Mekfi - Fleetwood Maс). Награда Греми, додељује се за изузетне доприносе у музици и дискографији, а организује је америчка академија за дискографску уметност.

image