Магазин

Промените лозинке и спремите се за изненађења - Меркур је у Водолији од 11. фебруара до 2.марта

Када је у Водолији, Меркур највише личи на "Сам у кући" сценарио. Слободан и без надзора ригидног ега и контроле, на корак је до тога да нас доведе у опасне, ризичне ситуације са доста заплета и преокрета.
Промените лозинке и спремите се за изненађења - Меркур је у Водолији од 11. фебруара до 2.марта© pexels/ Markus Spiske

Одлуке можемо сада доносити и мењати око исте ствари више пута у току дана, и свака ће се разликовати од претходне јер свака нова мисао стару поништава.

Док је у Водолији, нисмо склони да слушамо туђе савете. Он је ту једностран, и више у позицији да држи монолог што често изазове конфликте, но најчешће због његовог стила. Сам Меркур није злонамеран, али док је у Водолији може звучати дрско, наметљиво, нападачки, препотентно, опонирајуће, провокативно као да жели да иницира конфликт.

Ово су и ситуације у којима се не либимо да се послужимо лажима смишљеним на брзину, готово да и сами себе изненадимо. Поготово у саобраћају или пред јавним службама. Ово су и лажне исправе, лажан новац, грешке у документацији где због једног слова нешто може да пропадне, али и вожња без таблица или саобраћајне дозволе. Ово је и крађа возила па ће се вероватно у ресору саобраћаја нешто закувати док је ту. Ово су и отказани летови због магле, снега, изненадних ситуација.

У Водолији је све ургентно па су и ово ургентни мејлови којима нас на послу опомињу да пожуримо и не каснимо, али и када у задњем часу неко налази излаз из проблема, спашава ситуацију. Ургентне акције, ванредне ситуације због лоших временских услова или неке друге хаварије, као и искључења струје, наравно без најаве.

Са друге стране, то је и период када смо сви оригинални. Неко је рекао да "сваки човек макар једном у животу изговори нешто генијално!" Но, исти тај човек бар једном у животу каже и неку глупост, или уради нешто потпуно непромишљено и погрешно - а сада је период за оба. Да у друштву будемо и паметни и глупи.

Због Меркура у Водолији најречитији смо сада ако смо под тензијом, када имамо опонента или нас негирају, тада најбоље мислимо и реагујемо. То је ситуација у којој су свакодневно адвокати, новинари који мисле брзо, професионални возачи не само тркачких аутомобила, што овај Меркур сигурно представља, већ и пилоти који се снађу у напетим околностима као и таксисти који никада не знају где ће наредна вожња да их одведе.

Због тензије имају га коцкари и сви који су у опасним занимањима где је свака секунда важна, и где нема плана јер никад није по плану. Ако пуно мислимо, анализирамо, укључујемо логику када је Меркур у Водолији, лако блокирамо. Када би могао, рекао би нам да је на свету ретко шта логично, да су многа велика достигнућа откривена сасвим случајно, а не захваљујући рацију као што смо склони да мислимо. Зато ће нас подсетити у пракси на те ситуације као када случајно откријемо скривене опције софтвера који користимо или информацију коју нисмо ни тражили (јер нисмо ни помислили да је могуће) а која нам решава неки проблем или отвара потпуно нову перспективу за нешто од чега смо скоро одустали.

Отуда он људе упућује једне на друге да би разменили те информације и помогли једни другима, и заправо о томе сања. Он би да направи апликацију где ће уместо свих званичних служби које би најрадије заобишао јер троше пуно времена, људи директно и без трећих лица и накнада једни другима помагати а да ни не знају да су помогли. Његов идеалан човек је анонимус који није ни свестан свог доброг дела, који чини нешто хумано или узвишено или генијално потпуно сам, без публике и великог одјека.

Зрачи самоувереношћу и побуном, због чега у овом периоду увек негде у свету буде великих протеста који најчешће крену ненаметљиво али се брзином светлости прошире. А сам Меркур у Водолији је сваки транспарент на таквим скуповима. Закрчене улице, преусмерена возила, блокаде на путевима.

Ово је и важан период за тинејџере када је побуна нормално стање ума и тела. Расправе са пријатељима, бриге због будућности и криза смисла сасвим су нормалне на овог Меркура.

Ово су сви ТикТок кратки и брзи видео снимци који се смењују, па скакућемо са мотивација на рецепте, мачке, сцене из филмова, препоруке за куповину и на велики број снимака које у животу не бисмо погледали да нам нису сами дошли.

Ово су замене, па ће у овом периоду многи замењивати колеге на послу, али се тако могу наћи и на позицијама које ће задржати јер тај колега након одмора реши да да отказ.  

Ово су кварови аутомобила, телефона, канали се сами од себе побркају, куршулси су нормална ствар, град и олује поруше предајнике. Судари у брзини и једносмерним улицама као и свађе пешака на раскрсницама. Узрок је најчешће промена одлуке у задњем тренутку па се без мигавца скреће, изненада претрчава или стаје и сл. Све то сада можемо очекивати, као и да нам банкомати прогутају картице, поготово крајем месеца и почетком марта, а због појачаних хакерских напада тих дана - добро је променити лозинке.

На несвесном нивоу сви сада желимо да се решимо тајни које кријемо и зато сада 'случајно'неко шаље поруку на погрешан број, неко заборави телефон и одаје своју интимну таајну преписку која може покренути лавину у односима. Чак и када сте сигурни да вас нико неће видети, ухватити - изненађења су очекивана.

Меркур у Водолији мења адресе, аутомобиле и школе. Ослобађа се сувишних књига, папира, контаката. Верује у срећу и зато лутрија и казина увек профитирају док је оваква ситуација на небу.

Његово добро деловање као инспирација, покретач промена, иноватор, помоћ у правом тренутку, преокрети који нас воде ка бољем, су од 15-19. фебруара; док је период када можемо наићи на препреке, компликације, заплете: од 21-24. фебруара као и крајем месеца па све до 5. марта.

image