Спорт

Нови проблем за Реал - без голмана на Светско првенство и Лигу шампиона

Белгијанац би могао да пропусти први меч осмине финала Лиге шампиона, у којој Реал Мадрид брани трофеј освојен прошле сезоне
Нови проблем за Реал - без голмана на Светско првенство и Лигу шампионаGetty © Stuart Franklin / Staff

Голман Реала Тибо Куртоа могао би због повреде да пропусти први меч осмине финала Лиге шампиона са Ливерпулом, који ће бити одигран 21. фебруара у Енглеској, преносе шпански медији.

Куртоа се повредио уочи недељног меча 20. кола Ла Лиге против Мајорке (0:1). Уместо њега на голу је био Украјинац Андреј Лунин.

Шпански медији наводе да би голман Реала због повреде мишића требало да паузира између две и три недеље, што додатно компликује већ нелагодну ситуацију "краљевском клубу".

Куртоа ће због повреде морати да пропусти Светско клупско првенство на ком би Реал могао да одигра две утакмице у Мароку. Такође, неизвестан је и за први меч осмине финала Лиге шампиона против Ливерпула, који се за 15 дана игра на "Енфилду".

На све то, Реал Мадрид већ бележи слабе резултате у шпанској Примери, пошто за Барселоном заостају осам бодова, након недељног пораза од Мајорке. Белгијанац је члан Реала од 2018. године, а ове сезоне бранио је на 24 меча за Реал у свим такмичењима.

Standings provided by Sofascore

image