Спорт

Дијабате у неверици због српске зиме: Овакве услове за игру никад нисам доживео

Партизанов човек одлуке на мечу у Крушевцу истакао је да никада није играо по зими каква је била прошле недеље
Дијабате у неверици због српске зиме: Овакве услове за игру никад нисам доживео© FK Partizan

Фудбалер Партизана Фусени Дијабате изјавио је да су услови за игру у Крушевцу били готово немогући на мечу 20. кола Суперлиге Србије против Напретка.

Партизан је у недељу у Крушевцу победио Напредак 1:0, а једини стрелац на мечу био је Дијабате у 61. минуту. Утакмица је одиграна на залеђеном терену, због ког је и тренер црно-белих Гордан Петрић истакао да меч није требало да буде игран.

"Било је готово немогуће играти утакмицу. Овакве услове за игру никад нисам доживео. Било је много хладно, чак сам и трљао руке преко рукавица од хладноће. Моји саиграчи и ја смо се осећали као да смо у рату, а не на терену", рекао је Дијабате за званични сајт Партизана. Он је на овом мечу променио начин прославе гола.

"Заиста нисам могао да легнем на земљу, јер је било прехладно. Тај начин прославе је значио 'Људи, прехладно је! Можете ли да укључите грејање?'", додао је Дијабате. Офанзивац црно-белих је тако коначно постигао први гол у Суперлиги Србије, пошто претходне јесени у томе никако није успевао.

"Припреме су прошле феноменално. Одлично и баш интензивно смо радили и у Београду и у Турској. Осећам да ће ово бити моја најбоља фудбалска сезона, да могу сада да дам највише. Пресрећан сам и спреман", закључио је Дијабате.

Партизан наредни меч у Суперлиги Србије игра у суботу на свом терену против Младости из Новог Сада.

image