Србија и Балкан

Хрватска упутила Србији протестну ноту: Амбасадорка позвана на разговор

Хрватска је уручила амбасадорки Србије у Загребу протестну ноту због тога што је саборском посланику забрањен улазак на територију Србије
Хрватска упутила Србији протестну ноту: Амбасадорка позвана на разговор© FOTO TANJUG/ SINIŠA KOPUNOVIĆ

Министар спољних и европских послова Гордан Грлић Радман исказао је српском колеги Ивици Дачићу незадовољство јер је шефу Суверениста Маријану Павличеку у суботу забрањен улазак у Србију, па је због тога уручена протестна нота српској амбасадорки у Загребу, преносе хрватски медији.

"Министар Грлић Радман је јуче, чим је сазнао за наведени случај, контактирао колегу Ивицу Дачића те му исказао незадовољство поступањем према хрватским држављанима, којима се забрањује или отежава улазак у Републику Србију", рекли су агенцији Хина из Министарства спољних и европских послова.

"Једнако тако, протест је пренесен и амбасадорки Републике Србије у Загребу, која је тим поводом позвана јутрос на разговор", додаје се у саопштењу.

Саборски заступник и члан саборског Одбора за Хрвате ван Хрватске Маријан Павличек позван је да у суботу, 4. Фебруара присуствује 6. Шокачкој вечери, коју је организовало војвођанско Хрватско културно-уметничко друштво "Антун Сорг".

Међутим, Павличек није дошао на ту манифестацију јер му српска полиција није дозволила улазак у Србију. Он је Вечерњем листу рекао да не зна што је разлог за то, преноси хрватски портал Индекс.

image