Велики скандал у Енглеској - Сити оптужен за финансијске малверзације, прети им одузимање бодова

Енглеска фудбалска Премијер лига оптужила је Манчестер сити за кршење правила финансијског фер-плеја после четворогодишње истраге
Велики скандал у Енглеској - Сити оптужен за финансијске малверзације, прети им одузимање бодоваGetty © Alex Livesey

Велика прашина подигла се и у енглеском фудбалу, у случају кршења финансијског фер-плеја Манчестер ситија.

"Грађани" се терете за финансијске прекршаје од сезоне 2009/2010. до сезоне 2017/2018.

Оптужба против енглеског клуба се односи на више тачака, а ако Премијер лига докаже кривицу Манчестер ситију прети одузимање бодова, као и новчана казна.

Манчестер сити се тренутно налази на другом месту на табели Премијер лиге са пет бодова мање од првопласираног Арсенала.

Британски "Тајмс" наводи да је руководство Манчестер ситија имало договор са спонзорима из Уједињених Арапских Емирата, а енглески клуб је добијао новац од компанија, које не постоје.

"Тајмс" подсећа да је једна компанија која се наводно бави прометом крипто валута, годинама била спонзор Манчестер ситија.

Међутим, британски лист тврди да се испоставило да ова компанија нема ниједног запосленог, већ је изгледа била само параван за помоћ Манчестер ситију.

Руководство Манчестер ситија се још није огласило поводом ових информација.

Недавно је Јувентусу одузето 15 бодова у Серији А, након што је истрага коју је спровео фудбалски савез Италије, установио финансијске малверзације у пословању "старе даме".