Спорт

Кид: Са Ирвингом можемо да нападнемо титулу

Тренер Даласа Џејсон Кид сматра да Маверикси са Кајријем Ирвингом могу да се боре за титулу у НБА лиги
Кид: Са Ирвингом можемо да нападнемо титулуGetty © Tom Pennington

Бруклин је потврдио договор са Даласом, по коме ће Ирвинг и Маркиф Морис прећи у редове Нетсе у замену за Доријана Фини-Смита, Спенсера Динвидија и неколико избора прве и друге рунде на драфту 2027. и 2029. године.

"Сматрамо да ће нас Ирвингов таленат и његове способности учинити бољим. Његов долазак помоћи ће нам да дођемо у позицију да освојимо титулу. Он је побеђивао када је играо за друге тимове", рекао је Кид.

Ирвинг је почетком прошле недеље затражио трејд, јер није успео да се договори са челницима Бруклина о наставку сарадње.

"Лако је гледати на све приче о негативном, али хајде да погледамо позитивно од онога што је урадио на терену и ван њега. Ми приступамо на тај начин. Он се бави кошарком. Жели да побеђује и жели да га тренирају, ово је велика прилика за мене да имам неког таквог да помогне", рекао је Кид и додао да упаривање Ирвинга и Луке Дончића може да направи разлику у екипи Даласа.

Ирвинг је 2016. године освојио титулу са Кливлендом и осмоструки је учесник "Ол стар меча".

Он је у последње три и по године у Бруклину имао проблема са повредама, суспензијом и неиграњем због одбијања да се вакцинише против корона вируса.

image