Србија и Балкан

Ђурић: Састанак америчког и српског начелника генералштаба веома важан за Србију

Ђурић је навео да су на састанку разматрана питања од интереса за обе стране и кораци усмерени ка даљем унапређењу сарадње Србије и САД
Ђурић: Састанак америчког и српског начелника генералштаба веома важан за Србију© Фејсбук/Марко Ђурић

Амбасадор Србије у Сједињеним Америчким Државама Марко Ђурић саопштио је да је јучерашњи састанак у Пентагону начелника Генералштаба Војске Србије генерала Милана Мојсиловића са начелником Здруженог генералштаба оружаних снага САД генералом Марком Милијем изузетно значајан за Србију.

Ђурић је навео да су на састанку разматрана питања од интереса за обе стране и кораци усмерени ка даљем унапређењу сарадње између Србије и САД.

"Имао сам част да учествујем у првим разговорима америчког и српског начелника генералштаба после више од деценије, који су одржани у веома важном тренутку за нашу земљу", рекао је Ђурић.

Како је саопштило Министарство одбране Србије, у оквиру званичне посете САД, генерал Мојсиловић је имао више сусрета, са генералом Милијем и другим званичницима Министарства одбране САД.

На састанцима је разговарано о актуелној безбедносној ситуацији у свету и изазовима у региону, као и о билатералној војној сарадњи Србије и САД. Наводи се да су разговори били отворени, садржајни, професионални и усмерени ка будућности.

У наставку посете Вашингтону, Мојсиловић ће се састати са шефом Бироа Националне Гарде САД генералом Данијелом Хокансоном, са којим ће разговарати о билатералној војној сарадњи у областима од обостраног интереса, са тежиштем на сарадњи Војске Србије и Националне гарде Охаја.

image