Спорт

Хрватски тренер "ставља руку у ватру" због Србина: Биће играчина ако не буде глуп

Иван Јурић је срећан због довођења Ивана Илића, а верује да ће он бити одлично појачање за Торино
Хрватски тренер "ставља руку у ватру" због Србина: Биће играчина ако не буде глупGetty © Alessandro Sabattini / Stringer

Недавно је у најјачим европским фудбалским лигама завршен прелазни рок, а неколико српских фудбалера променило је клубове током јануара. У Торину је дошло до праве "српске рокаде", пошто је Саша Лукић прешао у Фулам, а на његово место стигао је Иван Илић из Вероне.

Да ће некадашњи фудбалер Црвене звезде успети у редовима "бикова" руку у ватру спреман је да стави његов нови тренер, Иван Јурић.

Хрватски стручњак је инсистирао на довођењу Илића, који је у Торино стигао на позајмицу с обавезом откупа за 15.000.000 евра. Српски везиста би за Торино у Серији А требало да дебитује у петак на гостовању против Милана.

"Срећан сам што је Илић изабрао наш клуб. С временом ће, не буде ли глуп, постати много добар фудбалер. Стављам за то руку у ватру", рекао је Јурић, пренели су италијански медији.

Илић је сениорску каријеру започео у Црвеној звезди, а у лето 2017. године је прешао у Манчестер сити. Тражио се по позајмицама након тога, пре него што га је Верона довела у своје редове. Од 2021. године је члан "А" репрезентације Србије, за коју је уписао седам наступа, укључујући и један на Светском првенству, против Бразила.

image