Спорт

Борац послао допис АБА лиги - запретили тужбом због меча против Цибоне

Чачани су осетили да челници регионалног такмичења нису поступили како је требало
Борац послао допис АБА лиги - запретили тужбом због меча против Цибоне© KK Borac

Кошаркашки клуб Борац у уторак је на званичном сајту објавио допис који је послао АБА лиги, у којем је поново истакао захтев да се утакмица са Цибоном одложи услед болести играча.

Клуб из Чачка је крајем прошле недеље затражио одлагање утакмице због здравствених проблема у свом саставу. АБА лига није доставила одобрење због чега је председник Борца Предраг Пантовић у понедељак одржао ванредну конференцију за медије.

Регионална лига је утакмицу између Борца и Цибоне померила за уторак, што није задовољило рукободство чачанског клуба.

"Сматрамо да Ви (појединци који су себи дали за право да цене здравствено стање играча, а да притом нису део медицинске струке) нисте компетентни да процењујете валидност напред наведене а Вама на време достављене лекарске документације за сваког појединачног играча. Тај свој став смо проверили и консултацијом и са правном струком, али и са вишим инстанцама здравствене делатности. Уколико Ви сматрате супротно, морате бити свесни да ми нећемо одустати од принципа поштовања најпре легитимности такмичења у коме наступамо, поштујући све прописе али и спортска и етичка мерила чија је граница једино поштовање здравља играча. Стога, уколико Ваша одлука буде супротна свим прописима и принципима о којима је било речи, сматрамо коректним да Вам кажемо и да ћемо нашу сатисфакцију остваривати у свим поступцима који нам стоје на располагању, укључујући и редовне судове", саопштио је клуб из Чачка.

image