Спорт

Спектакл у Чачку - Борац са седам првотимаца имао Цибону у шаци, па изгубио

Мало је недостајало да жестоко ослабљени Чачани савладају госте из Загреба
Спектакл у Чачку - Борац са седам првотимаца имао Цибону у шаци, па изгубио© Twitter / screenshot / @ABA_League

Невероватна утакмица виђена је у 18. колу АБА лиге, пошто је у уторак увече Цибона славила у Чачку против жестоко ослабљеног Борца, у мечу у ком су у последње три секунде виђена два преокрета, за велики тријумф хрватског тима - 83:84 (21:27, 17:16, 23:15, 23:25).

Борац је био приморан да због великог броја болесних играча наступи са само седморицом првотимаца и чак четири јуниорска играча, али су и упркос томе били надомак шокантне победе.

Након што су водили већи део првог полувремена, Чачани су у финишу успелио да сустигну Цибону и две секунде пре краја уз Глишићеву тројку стигну до 83:82, али су поени Смајлагића у последњим секундама ипак однеле тријумф у Загреб.

Најефикаснији у победничкој екипи су Борна Капуста са 22 поена и 12 асистенција, док је Александар Аранитовић додао 14 поена. У екипи Борца истакли су се Хантер Хејл са 29 поена и девет скокова и Дијанте Болдвин са 24 поена и седам асистенција.

Тим из Чачка је тренутно на 11. месту на табели АБА лиге са 4 победе и 14 пораза, док је хрватски тим на 10. месту са седам победа и 11 пораза. У наредном колу регионалне лиге, Борац гостује Партизану, док ће Цибона дочекати кошаркаше Сплита.

image