Спорт

Ирвинг: Kоначно ћу играти у пару са Дончићем

Нови кошаркаш Даласа Kајри Ирвинг рекао је да је срећан што ће у наставку каријере играти са словеначким репрезентативцем Луком Дончићем, преносе амерички медији
Ирвинг: Kоначно ћу играти у пару са ДончићемGetty © Sarah Stier / Staff

Ирвинг је одрадио први тренинг са Даласом, пошто је јуче трејдован у редове Маверикса из Бруклина. Он је у Далас стигао са Маркифом Морисом у замену за Спенсера Динвидија, Доријана Фини-Смита, као и пика прве рунде и неколико пикова друге рунде драфта.

"Kоначно ћу бити у пару са неким од тих страшних Европљана. Невероватно је како Дончић доминира на начин, који није виђен од Ларија Бирда. Он је стално у конкуренцији за МВП награду. Нисам уопште забринут како ћемо заједно функционисати. Спреман сам колико год могу да скинем притисак са Дончића, јер жели да будем лидер поред њега. Ништа није на силу. Само желим да играм кошарку, да уживам у његовом таленту и таленту осталих саиграча. Желим да заједно радимо на освајању титуле", поручио је Ирвинг.

Он би могао да дебитује наредне ноћи за Далас на мечу против Лос Анђелес Kлиперса.

"Желим да играм у клубу који ме слави, а не само да ме толеришу и да поступају са мном на начин због којег се не осећам да сам поштован. Било је периода у Бруклину када сам осећао непоштовање. Ја сам велики радник, нико не говори о мојој радној етици, сви причају само о ономе што радим ван терена. Желео сам да променим наратив, да испишем своју причу. У Даласу ћу да се усредсредим на оно што могу да контролишем", истакао је нови кошаркаш Даласа.

image