Спорт

Далас спрема опасан трејд - желе звезду Финикса уз Дончића и Ирвинга

Маверикси желе да додатно ојачају тим уочи завршетка рока за НБА трејдове
Далас спрема опасан трејд - желе звезду Финикса уз Дончића и ИрвингаGetty © Megan Briggs / Stringer

Руководство Даласа покушаће у наредна 24 часа да ангажује кошаркаша Финикса Диандреа Ејтона, који је ове сезоне један од најбољих играча у НБА лиги, преносе амерички медији.

Далас је завршио трансфер Кајрија Ирвинга, који је у уторак заједно са Маркифом Морисом прешао у редове Маверикса, у замену за Доријана Фини-Смита, Спенсера Динвидија и неколико избора прве и друге рунде на драфту 2027. и 2029. године.

Амерички медији тврде да ће челници Даласа покушати да појачају тим, а први на листи жеља је центар Финикса Деандре Ејтон. Далас је спреман да Финиксу проследи Кристијана Вуда и Тима Хардавеја у замену за Ејтона, који игра најбољу сезону у каријери. Он је члан Финикса од 2018. године.

Ејтон (24) је ове сезоне просечно постизао 18,4 поена и имао је 10,3 скока и 2,1 асистенција на 47 утакмица у НБА лиги. Он је један од лидера Санса у одсуству Криса Пола и Девина Букера, који нису играли због повреда.

Амерички медији подсећају да се у четвртак у 21.00 часова по средњеевропском времену затвара прелазни рок за трејдове у НБА лиги.

image