Спорт

Далић: Нико неће достићи Ћира Блажевића, дао ми је шансу да будем тренер

На дан када је преминуо некадашњи селектор Хрватске, актуелни селектор "ватрених" истакао је да је Блажевић био важан човек у његовој тренерској каријери
Далић: Нико неће достићи Ћира Блажевића, дао ми је шансу да будем тренерGetty © Martin Rose / Staff

Селектор фудбалске репрезентације Хрватске Златко Далић изјавио је у среду да му је легендарни стручњак Мирослав "Ћиро" Блажевић дао шансу да постане тренер, пренели су медији у региону.

Блажевић је преминуо у среду ујутро након дуге и тешке болести, а током тренерске каријере највеће успехе остварио је са Динамом из Загреба када је био првак Југославије 1982. године, и са репрезентацијом Хрватске, освојивши бронзу на Светском првенству 1998. године.

Актуелни селектор треће репрезентације света открио је како је он доживљавао Блажевића.

"Знао сам читаву ситуацију, знао сам да иде свом крају. Борио се, имам пуно лепих успомена, пуно тога сам прошао са њим, он је мој фудбалски учитељ, ментор, фудбалски отац и човек који ме пуно задужио, тешко ми је ово пало. Имао је шарма, енергије. Био је толико позитиван, сви су желели да чују његове изјаве, посебан је, највећи од свих нас, нико га никад неће достићи. Увек је био моја подршка и говорио да радим добро, да он може само да ми помогне. И заиста он је био један од оних који су ме усмерили, дао ми је шансу да будем тренер", изјавио је Далић.

Блажевић је преминуо два дана уочи свог 88. рођендана.

image