Спорт

Тренер Звезде тражи више пред Вождовац: Играчи морају да промене говор тела

Милош Милојевић истиче да ће његов тим имати другачији изазов на терену са вештачком подлогом
Тренер Звезде тражи више пред Вождовац: Играчи морају да промене говор тела© Tanjug/Strahinja Aćimović

Фудбалери Црвене звезде нису најбоље започели 2023. годину, пошто су у првом мечу другог дела сезоне ремизирали 1:1 против Војводине.

Због тога је Партизан успео да смањи заостатак на осам бодова за водећим тимом Суперлиге Србије, а тренер црвено-белих Милош Милојевић истакао је да ће његови пулени морати боље у суботу против Вождовца (14.00 часова).

Утакмица се игра на крову шопинг центра, на вештачкој подлози, а Милојевић је открио шта ће због тога бити другачије на овом мечу.

"Тешко је ући у пресинг, тешко је одузети лопту, ако је први додир добар, али фудбал је фудбал и играло се и на горим теренима. Нисам љубитељ вештачке подлоге, иако сам пуно пута играо на њима са својим екипама, али боље и такав терен који је раван, него лош травнати. Није нам то проблем, како нама, тако и њима, иако су се они више навикли, али ми смо одрадили пар тренинга на нашем терену са вештачком травом и мислим да ће нам то доста значити", рекао је Милојевић који је поручио да су неки играчи болесни, међутим није открио о коме се ради и на кога неће моћи да рачуна.

"Верујем у избор стартне поставе са те утакмице. Можда дође до малих промена, али мислим да избор није дискутабилан, јер смо били бољи у свим сегментима игре. Фудбал се игра због голова, у томе морамо да будемо бољи сутра, свесни смо тога, али смо радили на томе и имамо прилику да покажемо то против Вождовца. Ако будемо радили оно што треба, неће бити проблема".

Тренер Звезде је открио да је током седмице разговарао са играчима чијим партијама није био задовољан против Војводине.

"Желео бих да промене говор тела, да буду срећнији. Играју у најбољем клубу у Србији, најбоља су екипа последних пет година, пет пута у Европи и нема разлога да буду несрећни, да осећају притисак и оптерећење. Желим максималан приступ и на тренингу и на утакмици и то је оно што очекујем, а када се то испуни, немам проблем да преузмем одговорност", закључио је Милош Милојевић.

image