Спорт

Станковић: Добар морнар се препознаје када је бура и када су таласи

Тренер фудбалера Сампдорије, Дејан Станковић, тврди да се не каје зато што је преузео клуб из Ђенове
Станковић: Добар морнар се препознаје када је бура и када су таласиGetty © Emilio Andreoli

Станковић је у октобру прошле године постао тренер Сампдорије, а клуб из Ђенове се тренутно налази на претпоследњем месту на табели Серије А са само десет бодова.

Сампдорија има и велике финансијске дугове, које италијански медији процењују на 150 милиона евра, док су навијачи у сукобу са власником клуба Масимом Ферером.

Станковић је уочи сутрашње утакмице са Интером у 22. колу Серије А разговарао са новинарима "Газете дело Спорт" о ситуацији у клубу.

"Не кајем се због избора, поносан сам што сам овде. Добар морнар се не види кад је море мирно, него кад је бура и када су таласи. Дошао бих овде чак и да је Сампдорија била у горој ситуацији. Нисам могао да кажем - не", објаснио је Станковић.

Он је истакао да је поносан на фудбалере Сампдорије.

"Борба те чини јачим, а сваким даном сам све поноснији на своје играче. Табела говори где смо. Можемо да анализирамо гол против Емполија, изједначење Монце у 99. минуту, епизоду у Удинама... Заслужили смо 3-4 бода више него што имамо, али да не калкулишемо. Свака утакмица ће бити као последња. Сада свакако дајемо све од себе", додао је Станковић.

Српски стручњак се током интервјуа осврнуо и на пријатеља Синишу Михајловића.

"Понекад себи постављам питања и замишљам одговоре које би ми Михајловић дао. Двадесет пет година смо били као браћа, пријатељство нас је спајало. Синиша је био прави пријатељ. Прешао би право на ствар", истакао је Станковић.

Меч између Сампдорије и Интера на програму је у понедељак од 20.45 часова.

image