Русија

Кадиров: Спремни смо да заузмемо Одесу и Харков ако Путин тако нареди

Победићемо, уништићемо, и показаћемо НАТО-у, ЕУ и САД да никада ништа нису видели у овом животу, јер је Русија увек била јака држава, а руски председник води непогрешиву политику, поручио је лидер Чеченије Рамзан Кадиров
Кадиров: Спремни смо да заузмемо Одесу и Харков ако Путин тако наредиwww.globallookpress.com © Komsomolskaya Pravda/Global Look Press

Лидер Чеченије Рамзан Кадиров рекао је да ће у оквиру Специјалне војне операције преузимање контроле над Одесом и Харковом осигурати безбедност Русије и да ће до краја ове године сви задаци бити испуњени.

"Одеса мора бити заузета као и Харков, а на овај начин ћемо обезбедити нашу државу. Ми ћемо ово завршити, иако неки кажу да ће требати годину, две, три. Али верујем да ћемо до краја године испунити постављене задатке", рекао је Кадиров у интервјуу за емисију "60 минута" на  каналу "Русија-1".

Како је навео, руске трупе су спремне да заузму Кијев, ако руски председник тако нареди и додао да се Русија тренутно не бори пуном снагом.

"Боримо се да имамо мир, да нас не убију и не пуцају на нас. И зато сви морамо да радимо на овај начин, 200 бораца из Чеченије се сваке недеље после обуке шаље на фронт. Долазе из целе Русије, обучавамо их и дајемо им све што је потребно", нагласио је шеф Чеченије.

Спреман сам за светски нуклеарни рат

Чеченски лидер је нагласио да се не плаши нуклеарног рата ни мало, али да се плаши да ће народ "изгубити оно што има".

"Спреман сам за светски нуклеарни рат и да сви погинемо. Али тога не би требало да буде. Победићемо, уништићемо, и показаћемо НАТО-у, ЕУ и САД да никада ништа нису видели у овом животу. Русија је увек била јака држава. Руско друштво се уједињавало, полако, али се ипак ујединило. И то је оно ка чему ми данас тежимо. Руски председник води стопроцентно исправну политику, непогрешиву. Зато сам миран", поручио је Кадиров.

Како је навео, на челу државе је "мудра, далековида особа, док су они само пешадија, која ће извршити било које наређење на било који начин".

Погрешно преговарати са терористом Зеленским

Кадиров је рекао да је био спреман да преговара са украјинским председником један на један и да би га натерао да уради оно што је потребно, али да је тренутно погрешно сести са њим за преговарачки сто.

"Зеленски је терориста, сатаниста, фашиста. И мислим да је погрешно преговарати са њим. Али да сам ја био послат њему један на један, онда је било могуће преговарати. Али ја бих га брзо убедио. Брзо бих потписао све документе који су потребни. А правити од њега хероја, преговарати са њим, мислим да није у реду", додао је он.

Кадиров је додао да ништа не би рекао Зеленском, али би га натерао да уради шта треба.

"Ја сам психолог. Разумем људе одлично, могу да се снађем. Поставио бих га на своје место", поручио је он.

image