Спорт

Богдановић двоцифрен у поразу, Дончић и Ирвинг још нису нашли добитну формулу

Атланта је поражена после два узастопна тријумфа у утакмици у којој је Богдан Богдановић имао двоцифрени учинак, док Лука Дончић и Кајри Ирвинг и даље покушавају да пронађу добитну формулу
Богдановић двоцифрен у поразу, Дончић и Ирвинг још нису нашли добитну формулу© Tanjug/AP Photo/Tony Gutierrez

Кошаркаши Атланте изгубили су од Шарлота резултатом 144:138, чиме су Хорнетси прекинули низ од седам везаних пораза.

Хокси су у свакој четвртини примили најмање по 35 поена и није било шансе да са таквом одбраном очекују тријумф.

Играло се у таласима, али су "стршљенови" водили од првог до последњег минута.

У првој четвртини су дошли до великих 17 поена вишка, пре него што су "јастребови" успели да се врате и смање заостатак на само два поседа. Такав ритам настављен је до краја сусрета – Шарлот се одлепи, Атланта ухвати резултатски прикључак, али никако и да стигне до преокрета.

Српски кошаркаш Богдан Богдановић постигао је 11 поена, уз четири скока и по две украдене лопте и асистенције за нешто више од 31 минута на паркету.

У пораженом саставу најбољи је био Тре Јанг који је остварио дабл-дабл са 25 поена и 14 асистенција, Клинт Капела је уписао 22 поена и седам скокова, а поен мање је забележио Деандре Хантер.

Ламело Бол је водио домаћу екипу до победе са 30 поена и 15 скокова, Тери Розир је постигао 29 поена, док је Гордон Хејворд додао 26 поена, уз осам асистенција.

Атланта је на осмом месту Истока са половичним учинком након 58 утакмица, док Шарлот заузима 14. место са скором 16-43.

Далас меверикси довели су велико појачање током прелазног рока у нади да ће напасти титулу, али то за сада не функционише добро. Тексашани су доживели други узастопни пораз када су на терену Лука Дончић и Кајри Ирвинг, овога пута од Минесоте – 124:121.

Дончић и Ирвинг су збирно постигли 69 поена (36+33), Лука је имао и 12 скокова, али нису имали подршку саиграча.

Једини двоцифрени у редовима Даласа био је још Вуд са 24 поена.

На другој страни, Ентони Едвардс предводио је "вукове" са 32 поена, док је Руди Гобер забележио дабл-дабл (21 поен и 12 скокова).

Мевси су упркос поразу остали пети на табели Запада са 31 победом и 28 пораза, а Минесота је три позиције ниже са једним неуспехом више.

Standings provided by Sofascore

image