Спорт

Дортмунд брзопотезно срушио Челси, Бенфика близу четвртфинала Лиге шампиона

Одигране су још две утакмице осмине финала Лиге шампиона
Дортмунд брзопотезно срушио Челси, Бенфика близу четвртфинала Лиге шампиона© Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Фудбалери Борусије Дортмунд стигли су до победе у првој утакмици осмине финала Лиге шампиона против Челсија, пошто су на домаћем терену савладали енглеског представника 1:0.

У другој утакмици вечере, Бенфика је на гостовању у Белгији били бољи од Клуб Брижа 2:0.

Након што су у првој вечери Лиге шампиона виђена само два гола, ни друго вече није донело далеко више голова. Ипак, узбуђења у Дортмунду је било на претек.

Гол Карима Адејемија испоставио се пресудним да Дортмунд слави и то након брзопотезног контра-напада који је уследио након неколико опасних шанси Челсија на другој страни терена. Ни после тога екипа Грејема Потера није успела да макар изједначи, иако су имали најбољу шансу меча преко Калидуа Кулибалија.

За то време у Брижу, домаћи тим није могао да изађе на крај са Бенфиком. Португалци су славили головима Давида Нереса 2:0, прво из пенала, а потом у 88. минуту из игре, када су "орлови" успели да се значајно приближе пласману у четвртфинале Лиге шампиона.

  • 15. феб 2023 • 22:56

    22:56

    Крај утакмице у Дортмунду - 1:0

    Готово је и у Немачкој, Борусија је савладала Челси голом Карима Адејемија. Велик тријумф за домаће против богатих "плаваца".

  • 22:52

    Крај утакмице у Брижу - 0:2!

    Бенфика је савладала Клуб Бриж на гостовању у Белгији и то головима Давида Нереса, па су од свих тимова они до сада остварили највећу предност у првом мечу.

    Португалци су на корак до четвртфинала Лиге шампиона...

  • 22:47

    88' - ГОЛ! Бенфика стиже до 2:0

    Исто као у 51. минуту, и други гол за Португалце постиже Бразилац Давид Нерес. Овог пута из игре, не из пенала, за велику предност Бенфике пред реванш у Лисабону.

  • 22:39

    78' - Страшна шанса за Челси

    Овај напад је морао да буде гол за "плавце" - убачена лопта са десне стране на пенал, Кулибали је имао све време света да се намести и снажно шутира, али право у голмана Гомела који одбија лопту, а један од дефанзиваца Дортмунда потом избија лопту са гол-линије.

  • 22:32

    71' - Измене у Челсију, траже гол

    Двострука измена у Челсију у жељи да што пре стигну до изједначења. Грејем Потер је извео Мудрика и Чилвела, а на терену су Маунт и Кукуреља.

  • 22:24

    63' - ГОЛ! Дортмунд води 1:0

    Челси је у размаку од минут могао до гола преко Жоаа Феликса, да би у наредном нападу и сами примили гол! После шансе након корнера за "плавце", уследила је страшна контра за Дортмунд - Гереро је гурнуо лопту, а Карим Адејеми успео да заврши напад и постигне прелеп гол!

  • 22:09

    51' - ГОЛ! Бенфика води са 1:0

    Жоао Марио био је прецизан са беле тачке, након чега гости из Португалије стижу до предности над Брижом од 1:0.

  • 21:48

    Завршена су прва полувремена на оба меча

    Нема постигнутих голова на мечевима у Дортмунду и Брижу.

    Борусија - Челси 0:0
    Бриж - Бенфика 0:0

  • 21:47

    45' - Поништен погодак Брижа

    Након прекида домаћих, Одои је скочио и некако успео телом да угура лопту у гол ривала, али је погодак поништен због офсајд позиције у којој се играч нашао.

  • 21:41

    39' - Феликс погађа пречку

    Хаверц је направио пометњу у одбрани Борусије, лопта је стигла до Феликса, који избија сам пред голмана домаћих, али је погодио пречку, па остаје 0:0.

image