Магазин

Преминула глумица Ракел Велч

Чувена глумица, звезда филмова "Фантастично путовање" и "Милион година пре нове ере", Ракел Велч, преминула је у 83. години.
Преминула глумица Ракел ВелчGetty © Frazer Harrison

Како је саопштила њена породица за ТМЗ, глумица је преминула након краће болести. Најзапаженије улоге имала је у филмовима из 1966. године "Фантастично путовање" и "Милион година пре нове ере", који су јој донели и велику славу. Добила је "Златни глобус" за најбољу глумицу у филму "Три мускетара", а остварила је улоге и у филмовима "Чудотворац","Четири мускетара", "Бандолеро"... Због своје лепоте и сексипила, шездесетих и седамдесетих година била је глобални секс симбол, а читаоци часописа "Менс Хелт" ("Men’s Health") су је прогласили за другу најлепшу жену свих времена. Била рангирана и као трећа на "Плејбојевој" листи "100 најсексипилнијих звезда 20. века".

Осим што је имала богату филмску каријеру, остварила се и у свету бизниса, покренувши "Ракел Тотај Бјути енд фитнес програм" средином осамдесетих година.

У мемоарима објављеним 2010. године "Ракел: Бијонд д кливиџ"("Raquel: Beyond the Cleavage") написала је: "Сви можемо да се сложимо да је старење изазов, али верујте ми - још је теже за неког ко је секс симбол који бледи. Погледајте ме. Добро се држим, али то захтева напор, сваки дан радим јогу сат и по времена. Али, заиста, људи, која је сврха почети да лажеш о својим годинама? Ја представљам лепоту, идеализован изглед жене и оне прате моје савете и начин исхране и вежбања".

Велч се удавала четири пута, а до смрти је била са Ричардом Палмером.

image