Србија и Балкан

Спајић поручио да не одустаје од кандидатуре за председника Црне Горе

Лидер Покрета "Европа сад" и даље тврди да није живео у Србији и додаје да би службе мировале и нико не би измишљао његове некретнине да није поручио да Црна Гора неће више бити мафијашка држава

Лидер Покрета "Европа сад" (ПЕС), Милојко Спајић, поручио је да неће одустати од кандидатуре за председника Црне Горе, упркос томе што су, како наводи, неке партије, које још не знају своје кандидате, "исукале мачеве на његову кандидатуру".

Сматра да је сама најава његове кандидатуре успех и да је тиме, како наводи, ујединио против себе и честитих црногорских грађана све политичке паразите и манипулаторе.

"Поручујем им, ја нећу одустати. За њих је боље да одустану, да не би остали затрпани под рушевинама лажи које су 30 година вешто припремали и међусобно хранили. Успећемо. Црна Гора ће бити земља честитих, вредних и способних људи, и такви ће је водити", навео је Спајић у видео поруци.

Он је оптужио партије за које каже да наизглед немају ништа заједничко, али су уједињене и циљају исту мету, као и да институција која није надлежна за изборе у Црној Гори, проверава његово име и презиме, а Државна изборна комисија разматра његов случај и пре званичне кандидатуре.

"Јесте нелогично, али јесте и јасно коме то користи", каже Спајић у видео обраћању црногорској јавности.

Тврди да у Србији није живео, као и да je одјавио држављанство Србије.

"Oбјавио сам сва потребна документа која су предвиђена законом за кандидатуру. Ако неко буде желео још докумената, добиће, али кад званичне институције буду тражиле оно што им по праву припада да траже", каже Спајић и додаје да је цео живот црногорски држављанин и да има све формално-правне услове да буде кандидат за председника Црне Горе.

Сматра да су предвиђања резултата председничких избора и анкете допринеле томе да заслужи да буде тема број један.

Набрајајући све црногорске афере, Спајић каже да су у дану заборављене, а да је он са само три реченице натерао у загрљај оне који се јавно блате, а тајно грле и деле плен.

"Да нисам рекао да ће плате бити 1.000 евра а најниже пензије 450 евра, нико ме не би ни поменуо. Да нисам рекао да ово неће бити мафијашка држава, нико не би измишљао моје некретнине. Да нисам рекао да ће Црна Гора бити земља слободних људи, службе би мировале", каже, између осталог, Спајић.

image